Eén van de vier passagiers die in quarantaine verbleven, was in contact gekomen met een Duitser die positief testte op het coronavirus. Uit voorzorg werden die persoon en zijn reisgezelschap in quarantaine geplaatst. "Paniek is dus helemaal niet nodig", zei een woordvoerder van het havenbestuur.

Ondertussen heeft Saniport, de sanitaire politie voor het internationaal verkeer, heeft het schip ondertussen vrijgegeven. De passagiers mogen de Aidamar dus verlaten. De geplande uitstappen naar Brugge en Gent gaan echter niet door.

De 3.000 passagiers mochten het schip een tijdlang niet verlaten., Jan Van Maele
De 3.000 passagiers mochten het schip een tijdlang niet verlaten. © Jan Van Maele

Het gaat om de Aidamar van 253 meter lang en met een capaciteit van 2.686 passagiers en 620 bemanningsleden. Het schip was afkomstig uit Southampton en ligt sinds kort na negen uur woensdagmorgen aan de Zweedse Kaai vlakbij de Pierre Vandammesluis. De Aidamar vaart voor de Duitse cruiserederij AIDA, een dochterbedrijf van de Italiaanse rederij Costa. (SVK/LK/RJ)

Eén van de vier passagiers die in quarantaine verbleven, was in contact gekomen met een Duitser die positief testte op het coronavirus. Uit voorzorg werden die persoon en zijn reisgezelschap in quarantaine geplaatst. "Paniek is dus helemaal niet nodig", zei een woordvoerder van het havenbestuur. Ondertussen heeft Saniport, de sanitaire politie voor het internationaal verkeer, heeft het schip ondertussen vrijgegeven. De passagiers mogen de Aidamar dus verlaten. De geplande uitstappen naar Brugge en Gent gaan echter niet door.Het gaat om de Aidamar van 253 meter lang en met een capaciteit van 2.686 passagiers en 620 bemanningsleden. Het schip was afkomstig uit Southampton en ligt sinds kort na negen uur woensdagmorgen aan de Zweedse Kaai vlakbij de Pierre Vandammesluis. De Aidamar vaart voor de Duitse cruiserederij AIDA, een dochterbedrijf van de Italiaanse rederij Costa. (SVK/LK/RJ)