Parket geeft lichaam van jonge overleden Ledegemse vrij; doodsoorzaak blijkt medisch

Wouter Vander Stricht

Het parket heeft een onderzoek naar het overlijden van Elke Van Poucke, een 24-jarige mama die in de Boomlandstraat in Ledegem woont, afgerond. Uit een inwendige autopsie blijkt dat de doodsoorzaak medisch is. Ze zakte woensdagavond plots zonder enige aanleiding in elkaar. “Het parket voerde inderdaad een onderzoek, maar dat is standaard procedure bij het overlijden op zo’n jonge leeftijd”, zegt haar aangeslagen schoonpa Francky Bettens. “Uitwendig is niks gevonden, we kregen zopas (vrijdag om 18.15 uur, red.) bevestiging dat de haar door een medische reden heeft.”

Elke Van Poucke zakte woensdagavond plots in elkaar. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en probeerden de 24-jarige vrouw nog te reanimeren. Uiteindelijk overleed ze op weg naar AZ Delta in Rumbeke. Omdat er geen directe aanleiding was voor het plotse overlijden, stelde het parket een onderzoek in. Na een uitwendige en een inwendige autopsie bleek dat haar dood medisch te verklaren is. “Meer weten we ook niet, maar het is een opluchting dat het onderzoek is afgerond,” aldus Francky Bettens. Elke had samen met haar 38-jarige partner, Juanito Bettens, drie kinderen.

Franckyhttps://www.facebook.com/francky.bettenshttps://www.facebook.comFacebook1

Langs deze weg wil ik mijn vele facebookvrienden laten weten dat wij woensdagavond totaal onverwachts onze…

Geplaatst door Francky Bettens op Vrijdag 24 juli 2020

rich1.0https://www.facebook.com/francky.bettens/posts/3558584610835621552

“Woensdagavond had ze omstreeks 17 uur nog een glas fruitsap gedronken, waarna ze in elkaar is gestuikt. De hulpdiensten hebben haar thuis nog proberen te reanimeren, maar ze is op weg naar AZ Delta gestorven. Omdat het om een overlijden gaat van een jonge vrouw en de doodsoorzaak niet meteen duidelijk is, werd het parket automatisch verwittigd. Die mensen hebben hun werk gedaan. Daar komt heel wat bij kijken, zelfs een huiszoeking.”

Ze was ook erg bang om met haar gezondheid op een covid-afdeling terecht te komen en zo de kinderen een tijdlang niet meer te zien

Elke Van Poucke, wiens mama in Oostkamp woont, is uit het Brugse afkomstig. Ze was al zes jaar samen met Juanito Bettens met wie ze drie kinderen heeft. Ze had altijd al een wankele gezondheid, want al van jongsaf aan kampte ze met hevige reuma. “Daarvoor moest ze ook zware medicatie nemen en was ze ook niet meer in staat om te gaan werken. Mijn zoon gaat uit werken en tijdens de coronaperiode konden de oudste kinderen niet naar school en had ze het niet altijd makkelijk. Maar ze was ook van sterke wil en wilde zichzelf beredderen. Ze was de jongste tijd fel vermagerd en wij drongen aan bij haar om naar de dokter te gaan. Dat heeft ze maandag uiteindelijk gedaan. Er werd een Covid-test afgenomen, maar die bleek negatief. Ze was ook erg bang om met haar gezondheid op een covid-afdeling terecht te komen en zo de kinderen een tijdlang niet meer te zien.”

Zwaar aangeslagen partner

Uiteraard is ook Juanito Bettens zwaar aangeslagen. “Hij zit voortdurend te huilen, dit is immers niet te verklaren. Nu blijkt dat haar overlijden een medische verklaring heeft, kunnen we ons rouwproces echt inzetten.”

“De uitvaart van Elke zal in intieme kring gebeuren. Wellicht op zaterdag 1 augustus, ook rekening houdend met de huidige coronamaatregelen. Ik wil ook iedereen van harte bedanken voor de vele honderden warme en sympathieke steunbetuigingen via alle mogelijke kanalen“, stelt Francky Bettens die als voorzitter van VAD (Vrienden Atletiek Dadizele) en de bezieler van de Parkloop in Dadizele een bekend en graag gezien figuur is in atletiekmiddens.

(TD/WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier