Parazaar groeit, bloeit en verdriedubbelt

Parazaar in de Voorstraat zit nu aan beide kanten van de straat.(foto MD)
Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

KORTRIJK Parazaar in de Voorstraat is sinds kort verdriedubbeld en zit nu aan beide kanten van de straat. Kijk op de site en je zal zien, naast restaurant is de zaak tegenwoordig ook maison’ en boutique’. ‘Par hasard’ mag dan toevallig betekenen, niets in Parazaar is toevallig, laat zaakvoerster Charlotte Vanfleteren verstaan.

Hoewel, Voltaire zei al dat toeval gewoon het gevolg is van een oorzaak die we niet zien. Charlotte was 21 jaar en zat op het vliegtuig toen ze er aan de praat geraakte met een knappe en charmante streekgenoot. Tomas Vanneste was niet alleen de zoon van KVK-voetballer Luc Vanneste. Hij was ook broer van Hanne, die met Parazaar een eigen restaurant uitbaatte. Drie maanden later namen Tomas en Charlotte samen de zaak over. Acht jaar later is Parazaar verdriedubbeld. Ook niet helemaal toevallig. Of toch een beetje. “Doordat de gevel van ons restaurant zo smal is, was ons terras altijd vervelend klein,” zegt Charlotte. “Toen tijdens de lockdowns soms alleen het terras open mocht, viel mijn oog op de verloederde ruimte aan de overkant. Tegelijk pakten we in diezelfde periode uit met food(co)lab. Een take-away concept met Chin Chin en Vesper, twee aanpalende restaurants in de Voorstraat. Zo ontstond het idee om het pand aan de overkant erbij te nemen. Tijdens een denkoefening groeide het plan om ook mijn zusje met haar schoonheidssalon in het concept te betrekken. We deden ook meer en meer catering en we speelden met het idee van een feestzaal, omdat we alsmaar vaker de vraag kregen van mensen die ons volledige restaurant wilden reserveren om er met een grote groep een feestje te vieren.”

Unieke zaak

Uit het denkwerk van Tomas, Charlotte en haar zus Céline – ofte Kiki – groeide een unieke zaak met een shop, een open keuken, een feestzaal en een schoonheidssalon met aparte kabinetten. Alles onder één dak. “Samen met architect Iris Dewitte, die ook al het restaurant onder handen nam, zijn we tot een resultaat gekomen waar we zelf heel tevreden over zijn. Met een multifunctionele ruimte waar er even goed werkvergaderingen – een beamer en alle andere faciliteiten zijn voorhanden –, babyborrels als trouwfeesten mogelijk zijn. Wie trouwt voor de wet en er nadien nog een feestje wil aan breien, vindt in het centrum moeilijk ruimte op wandelafstand.”

In de boetiek zijn er twee helften: roze voor al wat beauty of schoonheid is, met een heel gamma aan schoonheidsproducten. Groen voor alles wat food of voedsel is, met verse kwaliteitsvolle takeaway gerechten recht uit de fusionkeuken die je ook kent van het restaurant, met veel kleuren, groenten en smaken, met de zelfgemaakte granola en unieke wijnen en andere producten met een verhaal.

Verder zijn er ook borden die Charlotte samen met het Waregemse Val Pottery heeft ontworpen. Shopmanager Free Vanhoutte, tot voor kort nog de uitbaatster van het nabijgelegen bagelsalon Ode’s, zorgt met haar gloednieuwe firma ‘Freetje bakt’ voor de gebakjes. (KVDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier