Palmer en Jeannie vieren briljanten huwelijksjubileum

De jubilarissen en familie gingen graag op de foto, samen met het gemeentebestuur. (foto JS) © JS
Redactie KW

Op zondag 1 maart vierden Palmer Temperman en Jeannie Daels uit Sint-Eloois-Winkel hun briljanten jubileum. De festiviteiten vonden plaats in zaal Delicatesse in Rollegem-Kapelle. Op 11 februari 1955 huwde het paar in de kerk van Ledegem.

Jeannie werd geboren in Moorsele op 26 april 1933, als oudste in een gezin met drie kinderen. Eigenlijk heet ze officieel Suzanna, maar iedereen noemt haar Jeannie. Het gezin Daels woonde in de Sint-Pietersstraat in Ledegem, waar Jeannie ook naar school ging.

Zoals toen zo vaak de gewoonte was, startte ze haar loopbaan al op veertienjarige leeftijd en ging aan de slag als bobijnster in ‘t Fabriekske in Ledegem.

Naaien en koken

Daarna werkte ze vier jaar bij Tyberghein in Menen, eveneens in de textielsector, maar ging daarna toch opnieuw werken in ‘t Fabriekske. De laatste tien jaar van haar loopbaan, tot aan haar brugpensioen, werkte Jeannie als verkoopster in de Euroshop in Beitem. Haar hobby’s zijn naaien en koken, waarvoor ze ook naar de avondschool in Roeselare ging. Daar hield het niet mee op, want de volgende cursus die ze volgde was wijn proeven. Jeannie kan haar huishouden goed organiseren en een poetsdoek heeft ze altijd bij de hand.

Palmer Temperman werd geboren in Rumbeke op 3 april 1934, eveneens in een gezin van drie kinderen. Het gezin woonde in de Kortwagenstraat in Beitem. Palmer ging naar de lagere school op de Zilverberg en trok nog enkele jaren naar Roeselare om zijn stiel te vervolmaken.

Voetbal en duiven

Als zestienjarige ging hij aan de slag als onderhoudsman-houtbewerker in de borstelfabriek Detecta in Izegem. Dat deed hij van 1950 tot 1962. Tot zijn brugpensioen in 1991 werkte Palmer in de meubelfabriek van de gebroeders Decoene.

Palmer was vroeger een begaafd voetballer. Hij speelde drie jaar in de eerste ploeg van Olympic Ledegem en beleefde daar mooie momenten. Van zijn schoonvader leerde hij ook de knepen van de duivensport. Op zondagvoormiddag kan je hem steevast vinden aan een kaarterstafeltje bij Margrietje, waar hij met zijn vaste equipe een kaartje legt.

De mooiste billen

De jubilarissen leerden elkaar kennen in Ledegem, bij het voetbal. Jeannie vond in Palmer haar figuurlijke ridder op het witte paard, al was het in dit geval een meestal beslijkte voetballer, maar wel die met “de mooiste billen”. Het paar trouwde in 1955 in het gemeentehuis, met Raymond Verhaeghe en Jeroom Wyffels als getuigen.

Het koppel woonde bij de ouders van Jeannie in, tot ze in 1959 naar hun pas gebouwde woning in de Sint-Pietersstraat verhuisden. In 2013 verhuisden ze naar een appartement in Sint-Eloois-Winkel en daar hebben ze nog geen minuut spijt van gehad.

Zoon en (achter)kleinkinderen

Palmer en Jeannie kregen een zoon: Johan. Hij is gehuwd met Marie-Rose Cottyn en woont in de Terschuerenlaan. De jubilarissen hebben ook twee kleinkinderen: Stefaan en Stefanie. Stefaan en Arabella Huys wonen in Westrozebeke. Stefanie en Kristof Maes wonen nu in Heule. Inmiddels kunnen Palmer en Jeannie ook genieten van twee achterkleinkinderen: Thomas en Iain. Beiden zijn in de wolken als hun oogappels op bezoek komen.

Palmer en Jeannie mochten gelukwensen van burgemeester, schepenen en van het koninklijk hof in ontvangst nemen. Daarnaast ontvingen ze een waardebon van 125 euro om te besteden in Ledegemse handelszaken. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier