Padelterreinen bij TC Vichte: tennisclub wil vanaf april 2021 populaire sport aanbieden

Bestuursleden van tennisclub Vichte met v.l.n.r. Stefaan Wallyn, Inge Haelterman, Petra Van Daele, Greet Coucke, Johan Vandendriessche en schepen van Sport Yannick Ducatteeuw. © GV
Redactie KW

Aan de tennispleinen aan het Ommersheimplein komen er tegen begin 2021 twee padelcourts. Via tennisclub Vichte zal padel het hele jaar door beoefend kunnen worden door jong en oud.

“In Groot-Anzegem zijn dit de eerste padelpleinen die gerealiseerd gaan worden”, vertelt Greet Coucke, voorzitster TC Vichte. “Het is een welgekomen uitbreiding voor iedereen die graag een balletje slaat. In tegenstelling tot bij tennispleinen, laat de ondergrond toe dat je kan padellen onder alle weersomstandigheden. Doordat wij geen indoor tennispleinen hebben, loopt ons tennisseizoen van april tot oktober. Doordat padel het hele jaar door kan beoefend worden, zal er een volledige jaarwerking uit voortvloeien wat onze clubwerking alleen maar ten goede komt. Een ander voordeel is dat iedereen onmiddellijk kan instappen. Van jong tot oud, van beginner tot competitieve speler. Je hoeft niet eerst een jaar les te volgen vooraleer je een match kan spelen.”

Interclubs

De site in en rond de tennisclub zal dan ook één van de hipste spots in groot-Anzegem worden. Met het stijlvolle zwembad Aquandé, de coole skatekazerne en dan binnenkort twee trendy padelkooien, die tegenover de cafetaria en een stuk er voorbij zullen geplaatst worden.

Als club willen we vernieuwen en inspelen op huidige trends – bestuurslid Inge Haelterman

“Er is ondertussen ook al een heel nieuw interclubcircuit uit ontstaan en er zijn al meer dan 100 clubs. Ook meer occasionele spelers vinden de weg. Met het bestuur zullen we verschillende online formules uitdokteren met beurtensysteem of via abonnement. Tennis Vlaanderen biedt hiervoor een gebruiksvriendelijk systeem aan. Ook zullen we verhuur van pakketten met padel racketten en bal aanbieden. En dankzij de padelkooien kan dit alles gezellig in gezinsverband of binnen je bubbel”, knipoogt bestuurslid Johan Vandendriessche.”

“Als club willen we vernieuwen, ons aanbod verruimen en inspelen op huidige trends”, vult bestuurslid Inge Haelterman aan. “Via onder meer Start to Padel, gratis initiatie, een uitbreiding van ons kampenaanbod en het organiseren van interclubs zullen we als club nieuwe leden aantrekken en groeien.”

Start werken

“Dat is ook hoe onze tennisclub geëvolueerd is”, stelt voorzitster Coucke. “Stelselmatig zijn we gegroeid. Van drie tennisterreinen, met achtereenvolgens een clubhuis, een vierde tennisterrein, een sproeiinstallatie en de verlichting. We bedanken de gemeente nu al dat ze over de brug komen met subsidies, anders zou het niet lukken. Het totale kostenplaatje zal ruim 100.000 euro bedragen, waarvan 70.000 naar de zuivere terreinen gaat en het overige naar de verder aanleg en afwerking. In een tweede fase denken we dan aan een overkapping van de padels, maar eigenlijk zijn we daar nog niet helemaal uit. We zijn alleszins allen enthousiast en zien het volledig zitten.”

“Wat de timing betreft is de streefdatum om te starten met de werken tegen dit najaar”, vertelt bestuurslid Petra van Daele. “Om dan te kunnen van start gaan met padellen tegen het nieuwe seizoen in april 2021. Na nieuwjaar houden geïnteresseerden dus best onze Facebookpagina Tennisclub Vichte vzw en website www.tcvichte.be in het oog.”

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier