Zijn vrouw May Vanhauwaert zei het vorige week nog in onze krant: "De mensen maken je nerveus. Ze houden geen afstand, ze trekken alle voorzorgsmaatregelen in het belachelijke." En daar heeft haar man nu op ingespeeld. "Je mag het hier vol hangen met affiches en borden die vragen om afstand te houden, mensen negeren de voorschriften. Vaak hebben ze alleen oog voor wat er in de rekken of de toonbank ligt," aldus Vincent Debo. "Wel, als ze nu in de toonbank kijken, dan gaan ze overal zien: anderhalve meter afstand houden. Het zal op alle taarten staan. En zo gaan de mensen hopelijk vanzelf uit elkaar."

Vincent Debo, KVdm
Vincent Debo © KVdm

Het staat er letterlijk op geschreven: 1,5 m en daarnaast een pijl die naar beide richtingen wijst. Aan het eind van de marsepeinstrook zie je twee haasjes. "Die zijn uit de strook geflambeerde marsepein gesneden. De haasjes zelf kan ik nog op kleinere gebakjes aanbrengen. Met de huidige situatie verwachtte ik dat er minder chocolade zou verkocht worden en heb ik ook minder versiering voor op de taarten voorzien. Maar ik heb toch de indruk dat de patisserie goed verkoopt. Dus ik moet manieren gaan bedenken om de taarten te versieren."

paastaart, KVdm
paastaart © KVdm
Zijn vrouw May Vanhauwaert zei het vorige week nog in onze krant: "De mensen maken je nerveus. Ze houden geen afstand, ze trekken alle voorzorgsmaatregelen in het belachelijke." En daar heeft haar man nu op ingespeeld. "Je mag het hier vol hangen met affiches en borden die vragen om afstand te houden, mensen negeren de voorschriften. Vaak hebben ze alleen oog voor wat er in de rekken of de toonbank ligt," aldus Vincent Debo. "Wel, als ze nu in de toonbank kijken, dan gaan ze overal zien: anderhalve meter afstand houden. Het zal op alle taarten staan. En zo gaan de mensen hopelijk vanzelf uit elkaar." Het staat er letterlijk op geschreven: 1,5 m en daarnaast een pijl die naar beide richtingen wijst. Aan het eind van de marsepeinstrook zie je twee haasjes. "Die zijn uit de strook geflambeerde marsepein gesneden. De haasjes zelf kan ik nog op kleinere gebakjes aanbrengen. Met de huidige situatie verwachtte ik dat er minder chocolade zou verkocht worden en heb ik ook minder versiering voor op de taarten voorzien. Maar ik heb toch de indruk dat de patisserie goed verkoopt. Dus ik moet manieren gaan bedenken om de taarten te versieren."