Paashaaswandelzoektocht Egemse vervanger voor paaseierenraap

De drie verenigingen willen met de wandelzoektocht een mooi alternatief bieden voor de paaseierenraap en het bezoek van de paashaas. We zien v.l.n.r. Libert Desmet, Christine Boderé, Lieven Werbrouck, Isabelle Geldof, Elke Vantyghem en Eveline Desmet.© (foto Jan)
De drie verenigingen willen met de wandelzoektocht een mooi alternatief bieden voor de paaseierenraap en het bezoek van de paashaas. We zien v.l.n.r. Libert Desmet, Christine Boderé, Lieven Werbrouck, Isabelle Geldof, Elke Vantyghem en Eveline Desmet.© (foto Jan)
Redactie KW

Traditiegetrouw organiseren de Landelijke Gilde, Ferm en de Gezinsbond van Egem een bezoek van de paashaas en een paaseierenraap voor de schoolkinderen. Aangezien dit door corona nu niet kan doorgaan werd als alternatief een Paashaaswandelzoektocht uitgewerkt.

Tijdens de paasperiode is in Egem al vele jaren het bezoek van de paashaas en de bijbehorende paaseierenraap voor de schoolkinderen een vaste waarde geworden, waarvoor de Egemse Landelijke Gilde, Ferm en de Gezinsbond graag de handen in elkaar slaan. Door corona kan het evenement dit jaar helaas niet doorgaan. “Dat geldt overigens voor alle activiteiten van onze verenigingen.” vertelt Eveline Desmet van Ferm ons. “Wij hebben de voorbije maanden wel enkele alternatieve activiteiten georganiseerd. Zo hebben we eens online bingo gespeeld, waarbij toch wel mooie prijzen te winnen waren. Heel wat leden hebben meegespeeld, maar bij vele anderen blijft de schroom voor het hele onlineverhaal toch wel wat groot, waardoor deze helaas uit de boot vielen. Sinds enkele weken hebben we een wekelijks recept uitgewerkt met de bijbehorende ingrediënten. Deze pakketten worden dan elke week bij de leden die zich ingeschreven hebben aan de voordeur afgeleverd en ik moet wel zeggen dat dit met veel enthousiasme onthaald werd. Het geeft ons ook de kans om vanop een veilige afstand met de leden eens een babbeltje te slaan, zodat we het contact niet verliezen. Het blijft uiteraard behelpen.”

Wandelzoektocht

“We waren het met de drie verenigingen vrij snel eens dat we een alternatief gingen zoeken voor de paaseierenraap van de voorgaande jaren.” gaat Christine Boderé van de Gezinsbond verder. “We kwamen al snel op het idee om een wandelzoektocht uit te stippelen en daar dan prijzen aan te verbinden. Dit alles resulteerde in de Paashaaswandelzoektocht zoals die nu kan gedaan worden. Het is een wandeltocht van 6,7 km langs de landelijke wegen van Egem, iets wat voor het hele gezin zeker haalbaar is. Langs de route staan 12 houten paashazen, waarbij in de buurt een letter verstopt zit. Met de twaalf verzamelde letters kan dan een woord gevormd worden dat op het deelnameformulier kan ingevuld worden. De ingevulde deelnameformulieren kunnen doorgemaild worden naar Isabelle Geldof via isabelle_geldof@hotmail.com of bij haar in de bus gestoken worden in Ter Walle 5 in Egem. De deelnameformulieren, waarop ook het plannetje van de tocht staat, zullen in de school aan de kinderen uitgedeeld worden en door de verenigingen aan hun leden digitaal doorgestuurd worden. Wie via deze weg geen formulier gekregen heeft en toch de wandeling wil doen en deelnemen kan een mailtje sturen naar Isabelle Geldof of naar Eveline Desmet via eveline.desmet11@telenet.be. Zij sturen dan me veel plezier een deelnameformulier door. De wandelzoektocht loopt van zaterdagmorgen 3 april tot vrijdagavond 16 april. Op zaterdagmorgen 17 april zullen dan uit alle deelnameformulieren met het juiste woord de winnaars getrokken worden. Er zijn mooie prijzen te winnen: drie gezinsontbijten voor 4 personen, drie zachte fleecedekens en drie grote chocolade paashazen. De deelname is gratis. De winnaars zullen persoonlijk door iemand van het bestuur van één van de drie verenigingen verwittigd worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.