https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

PZ Oostende neemt afscheid van verongelukte inspecteur Nick Campe

Redactie KW

Zaterdagochtend namen familie, vrienden en een ruime politiedelegatie afscheid van Nick Campe. De ervaren politiemotorrijder kwam afgelopen maandag om het leven na een val met zijn motor tijdens de dienst. De uitvaartplechtigheid in de DIAZ Arena werd bijgewoond door 500 nabestaanden en politiecollega’s van de eigen zone en ver daarbuiten.

Dinsdagmiddag vond aan het politiekantoor van Oostende al een huldemoment plaats voor inspecteur Nick Campe (41). Vandaag kwamen collega-motorrijders van Nick al om 8 uur samen in het hoofdkantoor van de Oostendse politie in de Lijndraaiersstraat. Daarna trokken ze naar uitvaartcentrum Dezutter in Middelkerke om de kist plechtig te escorteren naar de DIAZ Arena in de Van Tyghemlaan. Met een indrukwekkende erehaag schonken ze hun geliefde collega een laatste groet, blauwe knipperlichten en sirenes zetten het moment kracht bij. In de ceremoniezaal van de DIAZ Arena werd daarna ode gebracht aan het leven en werk van de betreurde inspecteur. Onder meer de neerlegging van de nationale vlag en een versie van de Last Post gaven de plechtigheid met 500 aanwezigen afscheid vorm.

Iedereen Campe

Nick Campe, geboren in Blankenberge en woonachtig in Leffinge, startte zijn carrière in 2002 bij de politiezone Elsene. In 2004 maakte hij de overstap naar de interventiepolitie van Oostende en werd er in 2009 motorrijder. Vijf jaar later volgde intern de overstap naar de dienst verkeershandhaving, uiteraard ook als motorrijder. “Zijn komst naar onze dienst betekende het begin van de uitbouw van onze verkeersdienst”, zegt eerste hoofdinspecteur Chris Schreurs, zelf al 27 jaar actief bij PZ Oostende en jarenlang collega.

“Nick was een imposante kerel en niet op z’n mondje gevallen. Wie hem niet kent, zou vlug een stapje achteruit nemen”, aldus hoofdinspecteur Schreurs. “Maar wie hem wel kent, weet dat er een fantastisch persoon in hem schuilt. Mijn persoonlijke band met Nick werd doorheen de jaren alsmaar sterker. Op een bepaald moment stelde ik voor om een middenkaderopleiding te volgen en zo samen de leiding te nemen over de dienst. Maar Nick weigerde: hij wist dat hij als hoofdinspecteur niet meer met de moto zou kunnen rijden, en dat terwijl hij een motard in hart en ziel is. De verkeersdienst zal nooit meer hetzelfde zijn, maar we zullen Nicks werk blijven koesteren. Er schuilt een ‘Campe’ in elk van ons.”

Eer

Directeur Operaties Hannelore Hochepied beaamt de woorden van Schreurs. “Nick was een wandelende verkeersencyclopedie en behaalde zijn 2014 zijn brevet van verkeersspecialist bij de federale politie in Brussel. Zijn oog voor detail en nauwkeurigheid was enorm. Zowel in de praktijk als in zijn dossiers en administratie was hij een perfectionist.”

“Nick straalde ook veel trots, fierheid en beroepseer uit. Zo stond hij erop om tijdens het afnemen van examens van nieuwe motorrijders zelfs in de volgwagen een compleet politiekostuum te dragen. Dus, met ‘plastron’, opgeblonken schoenen en klassieke broek. En hij verwachte hetzelfde van iedereen die mee in de volgwagen zat.”

Trots

“Eens zeveren en lachen met de collega’s, maar altijd punctueel en professioneel on the job. Dat vat Nick misschien wel het best samen. Hij was ontzettend fier op zijn uniform, vooral zijn kepie droeg hij met grote trots. Daarom werd de uitvaart met korpseer door al onze diensten minutieus voorbereid. We willen iedereen uitdrukkelijk bedanken voor de massale steun en het medeleven”, besluit korpschef Philip Caestecker. “Nick Campe was zeer gesteld op veiligheid. Als instructeur vroeg hij zich soms luidop af of hij niet te streng was in zijn trainingen en opleidingen. Dat maakt zijn ongeluk en overlijden tijdens de dienst zo hard en cynisch. We verliezen een topgast en dragende kracht binnen ons korps.”

Nick Campe
Nick Campe © Politiezone Oostende

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.