https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Huldemoment voor verongelukte Oostendse politieman Nick Campe

De overleden politie-inspecteur Nick Campe. © Politiezone Oostende
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Dinsdagmiddag vond aan het politiekantoor van Oostende een huldemoment plaats voor inspecteur Nick Campe (41), die maandag om het leven kwam bij een motorongeval. De uitvaart vindt plaats op zaterdag 9 oktober in Middelkerke.

Met grote droefenis vernam de Lokale Politie Oostende maandagmiddag het overlijden van inspecteur Nick Campe (41).

Hij liet het leven bij een motorongeluk tijdens dienst bij het op- en afrittencomplex van de E40 nabij Brugge. De exacte omstandigheden van het voorval zijn nog niet bekend en worden verder onderzocht. Er waren geen derden bij betrokken.

“Nick Campe was een zeer gewaardeerd collega binnen de Lokale Politie Oostende en een uitstekend motorrijder en -hoofdtrainer. Zijn verlies slaat een diepe wonde binnen ons korps. We wensen alle familie, vrienden en collega’s veel sterkte in deze moeilijke tijd. Samen zullen we dit verdriet verwerken. Ons zorgteam biedt alle collega’s en familie de nodige ondersteuning”, delen korpschef Philip Caestecker en Directeur Operaties Hannelore Hochepied mee.

Nick Campe trad toe tot de politieschool in september 2002 en was sinds 1 mei 2004 actief binnen de politiezone Oostende.

Als teken van rouw hing de politiezone Oostende maandag de vlaggen halfstok aan het politiegebouw. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) telefoneerde burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) op haar rouwbetuigingen over te maken.

Stilte overheerst op politiekantoor

“Een dag na het onfortuinlijke ongeval, overheerst stilte in ons hoofdkantoor. Het verlies van onze inspecteur en topmotard dringt bij velen nu pas echt door. We moeten niet alleen afscheid nemen van een lid van onze politiefamilie, maar ook van een vriend”, laten korpschef Philip Caestecker en directeur operaties Hannelore Hochepied weten. “We voelen ons gesterkt door de massale steunbetuigingen van naburige politiezones en het binnenland, en de collega’s van de federale politie. Ook via sociale media en per post ontvingen we al talloze bemoedigende woorden.”

Dinsdagmiddag vond aan het politiekantoor van Oostende, waar de vlaggen halfstok hangen, een herdenkingsmoment gehouden.
Dinsdagmiddag vond aan het politiekantoor van Oostende, waar de vlaggen halfstok hangen, een herdenkingsmoment gehouden. © Politiezone Oostende

In het hoofdkantoor van de Oostendse politie werd intussen een rouwhoek ingericht. Hier kunnen collega’s een steunbetuiging pennen. Dinsdagmiddag vond ook een kort eremoment plaats op de bezoekersparking, waarbij collega-motards de sirenes lieten loeien voor de ogen van alle andere politiekrachten. Er was ook een minuut stilte. “Binnen het korps wordt gewerkt aan een passend eresaluut voor tijdens de begrafenisplechtigheid. Dat verdient hij, zo zou Nick het ook gewild hebben”, besluit de politieleiding.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.