Okra Moorslede-Slypskapelle rouwt na overlijden van voorzitter Guido Vanhoutte

Wijlen Guido Vanhoutte. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Guido Vanhoutte (83), voorzitter van seniorenvereniging Okra Moorslede – Slypskapelle, is vorige week woensdag in AZ Delta in Rumbeke overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Moorsledenaar Guido Vanhoutte kleurde jarenlang het plaatselijke verenigingsleven. Reeds sinds 1967 was hij verbonden aan een of meerdere verenigingen in de gemeente. Uiteindelijk zou hij de werking van een 30-tal plaatselijke verenigingen kleuren.

Laureaat van cultuurprijs

Zo was hij voorzitter van de Landelijke Gilde, maakte hij deel uit van verschillende adviesraden en verenigingen en was hij de afgelopen 14 jaar voorzitter van seniorenvereniging Okra Moorslede – Slypskapelle. Enkele maanden geleden werd hij nog tot laureaat gekroond tijdens de eerste editie van de Moorsleedse cultuurprijs.

Guido Vanhoutte was ook heel erg begaan met zijn tuin langs de Gentstraat. De voorbije jaren won hij verschillende prijzen bij de bebloemingswedstrijd.

100 procent inzet voor Okra

“Guido zou normaal gezien eind dit jaar de voorzittersfakkel doorgeven aan Nicole Degezelle. In oktober was hij er nog bij tijdens het herfstfeest van Okra, maar toen voelde hij zich al niet zo goed”, aldus bestuurslid Willy Ide. Hij roemt de overleden voorzitter voor zijn inzet voor de seniorenvereniging. “Guido zette zich voor 100 procent in voor Okra. Bij activiteiten was hij er als eerste bij en sloot hij vaak als laatste af.”

De afscheidsplechtigheid voor Guido Vanhoutte vindt op woensdag 17 november om 10.30 uur plaats in de Sint-Martinuskerk in Moorslede.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.