Jonge ondernemer Tibo (28) uit Rollegem sterft bij arbeidsongeval in Lokeren

Tibo De Vos was bijna tien jaar samen met vriendin Fatima Hamri. Hij plaatste op zijn facebookpagina recent nog trots beelden van de torentrap die bij de nieuwe brandweerkazerne van Lokeren aan het optrekken was. © gf
Noël Maes
Noël Maes Medewerker KW

“Tibo was mijn eerste liefde. Volgend jaar zouden we al twaalf jaar samen zijn en er zou dan normaal gezien een kindje gekomen zijn…” zegt Fatima Hamri, de vriendin van de 28-jarige Tibo De Vos die vorig maandag bij een tragisch arbeidsongeval in Lokeren het leven verloor. Samen wonen ze in Rollegem en eind vorig jaar waagde Tibo de stap naar het zelfstandig ondernemerschap met montage- en demontagewerken als specialiteit. “Hij was gelukkig, zijn werk was zijn leven”, zegt Fatima.

Tibo was trots dat hij sinds half oktober mocht meewerken aan de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Lokeren. Hij was er als onderaannemer aan de slag voor het Torhoutse metaalconstructiebedrijf De Wandeler. Hij bouwde daar een torentrap. Toen een gehuurde hoogtewerker plots ging slingeren, kreeg Tibo stalen liggers tegen het hoofd. Alle hulp kwam te laat. Over hoe het ongeval is kunnen gebeuren, loopt nog een onderzoek. “Ze hadden nog een weekje werk”, zegt vriendin Fatima. Zelf groeide zij op in Heule en werkt toevallig bij een verhuurfirma van hoogtewerkers in Gent. Ze had maandag toevallig vrijaf en was thuis. De politie kwam haar het slechte nieuws melden…

Ex-profvoetballer

Tibo en Fatima woonden sinds enkele jaren samen in Rollegem. Tibo is op 9 februari 1995 in Kortrijk geboren. Hij draagt de familienaam van zijn moeder Benita. Zijn vader, met wie hij een goede band had, is Nick Descamps. Hij is bekend als gewezen profvoetballer. Hij speelde in de jaren 80-90 twaalf seizoenen bij het toenmalige KSV Waregem en maakte er ooit een ‘wereldgoal’ op Anderlecht. Hij heeft later horecazaken uitgebaat in Antwerpen. Momenteel woont hij met zijn vriendin in Altea (Spanje) waar hij een nieuw café aan het oprichten is.

Eigen bedrijf

Zelf verbleef Tibo als baby bij zijn grootouders Limburg, daarna woonde hij bij zijn moeder in Kuurne. Hij studeerde metaalconstructie aan het PTI in Kortrijk. Hij heeft heel wat ervaring opgedaan alvorens op eigen benen te staan. Hij werkte eerst voor Ipso in Wevelgem (industriële wasmachines) en Bayart Kormetal in Kortrijk. Vanaf 2015 was hij werfleider bij Callewaert Industries in Wingene en daarna werkte hij als hoofdmonteur bij de Waregemse metaalconstructiegroep Lybover. Gedreven als hij was begon hij met een eigen bedrijf dat hij Wrenchtico noemde (Wrench, Engels voor moersleutel, en Tibo Construction). Hij richtte zich onder meer op montage- en laswerken en industriële verhuizingen.

De uitvaart van Tibo heeft plaats op woensdag 22 november om 11 uur in de aula Leiekant in Marke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier