Bekende Oostendenaar Mon Pieters, vroegere uitbater van taverne De Chapeau, is overleden

Wijlen Mon Pieters. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Op zondag 7 november is de bekende Oostendenaar, Mon (Raymond) Pieters (67) overleden. Mon was van 1989 tot begin 2020 uitbater van taverne de Chapeau, in de Sint-Franciscusstraat, op het Kadzand-Bonenplein.

Mon was geboren en getogen in de Langestraat, waar zijn ouders La Bécasse uitbaatten. Mon werd eerst kapper in de Kerkstraat, Coiffeur Lord, waar hij veel sportmensen als klant had. Mon was bekend in de voetbalwereld. Hij voetbalde zelf bij VGO en richtte daarna zijn eigen ploeg, Coiffeur Lord, op in Perkez.

Hij was ook actief in de paardensport met een eigen paardenstal. In 1972 lag hij, samen met Michel De Souter en Redgy Elegeert, aan de basis van het heropstarten van VG Oostende in vierde provinciale.

Van kapper tot cafébaas

Door familiale problemen sloot hij zijn kapsalon, midden de jaren 80. Hij werd cafébaas in The Cotton’s (Louisastraat). In 1989 werd hij met zijn nieuwe partner Sonja Devinck, uitbater van The Chapeau, een bruin café, waar je kon filosoferen aan de toog, pinten drinken, kaarten, vogelpikken en ‘bakken’ op de voetbaltafel. Iedereen voelde zich thuis in The Chapeau, van sportman tot muziekliefhebber, van carnavalist tot politieker.

Na de sluiting van The Chapeau, begin 2020, ging het bergaf met zijn gezondheid.

Raymond Pieters was eerst getrouwd met Laurette Hostyn, met wie hij een dochter en een zoon had, Nathalie en David. Hij was ook één keer grootvader. (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.