Oude arsenaal van Waasten krijgt weldra complete metamorfose

Het oude arsenaal op de Verboeckhovenkaai. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het oude arsenaal van Waasten ondergaat weldra een complete metamorfose. De oude, aftandse loods die op dit ogenblik enkel door de technische diensten wordt gebruikt, krijgt op die manier een nieuwe en vooral universele rol in het leven van de Komenaars.

Tijdens de laatste gemeenteraad werden de toekomstplannen voor het gebouw, gelegen op de populaire Verboeckhovenkaai, uit de doeken gedaan. “De infrastructuur is helemaal niet meer naar norm, zowel op bouwtechnisch als op ecologisch gebied. Daarnaast staat het op een toeristische trekpleister en oogt het slordig”, verdedigde Matthieu Wulstecke de plannen.

Ecologisch aspect

Als algemeen directeur overziet hij de transformatie die het voormalige arsenaal zal ondergaan. “Naast de technische diensten zal er ook plaats worden voorzien voor polyvalente ruimtes en een feestzaal, die door inwoners of verenigingen zal kunnen worden gebruikt. Verschillende studies zijn ondertussen nog lopende om het ecologische aspect van het project te verfijnen. We willen niet dat het nieuwe gebouw een energieverslinder wordt en we willen slim omgaan met zowel de zon als alternatieve methodes.”

De kosten voor het project werden geraamd op 2.039.569.95 euro, waarbij enkele subsidiedossiers nog lopende zijn. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier