Organisatie van Bar La Gare houdt er na dit jaar mee op

Deze week kan je nog van de sfeer genieten in Bar La Gare. Al zijn de weergoden de organisatie niet gunstig gezind. © foto Kurt
Redactie KW

Nog tot en met 15 augustus kan je in zomerbar Bar La Gare, aan het wachtbekken in Kortemark, terecht voor een drankje en heel wat activiteiten. Het huidige organisatieteam is echter aan zijn laatste week bezig, want ze houden er na drie zomers mee op.

De zomerbar opende de deuren op 18 juli en is nog tot komende donderdag dé plaats om te verpozen in Kortemark. Bar La Gare werd deze zomer geteisterd door ongeziene hitte en – vooral in deze laatste week – zelfs af en toe stormweer. Zo bleef de bar vorige zaterdag noodgedwongen dicht door de stevige stormwind. Toch blikt de organisatie ook nu terug op een geslaagde editie. “Dankzij het grotere terrein en de grotere toog verliep alles veel vlotter”, klinkt het.

Nieuwe initiatiefnemers gezocht

Toch was er een hardnekkig gerucht dat het huidige organisatieteam er na dit jaar mee zou kappen. En dat wordt nu bevestigd. “Het was voor ons – voorlopig – de laatste keer”, weet Pieter Vanoverschelde. “De concessie loopt af en Bar La Gare is zéér arbeidsintensief. Het vraag een serieus engagement. Wij zijn ooit begonnen met de gedachte ‘we gaan hier eens een cafeetje openhouden’, maar je mag dat niet onderschatten. Misschien krijgen we binnen een jaar of drie weer goesting, maar nu stoppen we op een hoogtepunt en kunnen we hopelijk eens plaatsnemen aan de andere kant van de toog. Hier en daar horen we wel dat er interesse zou zijn, maar concrete voorstellen zijn er nog niet. Iedereen kan zich trouwens kandidaat stellen bij het gemeentebestuur.”

(JDK/AD)

Meer info: www.barlagare.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier