https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opendeurdag bij boerderij Waterhof in Dadizele

Rita Dever hoopt zaterdag veel mensen te ontvangen. (foto JS) © jan_stragier Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op zaterdag 17 juli zetten Rita Dever en Luc Dejonckheere de poorten van hun boerderij ‘Waterhof’ langs de Waterstraat in Dadizele wagenwijd open voor een opendeurdag.

Het initiatief komt er in samenwerking met de organisatie ’t West-Vlaamse Hart. “Vele mensen kennen een boerderij van ver, maar weten niet precies wat er gebeurt. We zijn fier op onze stiel en tonen hen graag hoe we hier te werk gaan.”

Mensen kennen een boerderij van ver, maar weten niet hoe het er aan toe gaat

Luc Dejonckheere en Rita Dever wonen op boerderij ’t Waterhof langs de Waterstraat in Slypskapelle. Op de hoeve zorgen ze voor een 350tal runderen. “Zo kweken we Blonde d’Aquitaine, Limousin, Partenais, maar ook het Belgische witblauw en West-Vlaams rood”, aldus Rita die vol enthousiasme over het leven en werken op de boerderij spreekt. Zij geeft er op zaterdag 17 juli twee rondleidingen. Zowel om 10 als om 14 uur is een groep geïnteresseerden welkom om van dichtbij kennis te maken met het reilen en zeilen op de boerderij. “Vele mensen kennen een boerderij van ver, maar weten niet echt hoe er hier gewerkt wordt. Ik ben een trotse boerin en zal dat die dag heel graag aan de aanwezigen vertellen.”

Zo zullen de aanwezigen uitleg krijgen over het voedsel dat de runderen krijgen. Tijdens de rondleiding krijg je ook uitleg over de verschillende rassen. “We voorzien natuurlijk ook wat randanimatie. Wie goed oplet, zal er in slagen een rebus op te lossen en maakt kans op een leuke prijs. We voorzien ook een plaats waar men leuke foto’s kan maken.”

Rita en Luc bieden ook een proevertje aan en geven tips over de adresjes waar je het lekkere vlees van de runderen, die verdeeld wordt onder het label ‘Meatier’, kan kopen of eten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.