Oostkampse schepenen nemen laatste duik in zwembad De Valkaart voor start van werken

Redactie KW

Zwembad De Valkaart opende zondagmorgen voor de laatste keer haar deuren. Vanaf maandag starten de grote renovatiewerken die het zwembad tot eind september gesloten houden. Met die werken kan het zwembad nog vijf jaar open blijven.

Intussen wordt er tijd genomen om een toekomstgerichte keuze te maken. Ook in het zwembad van Beernem zijn er heel wat problemen, maar ook daar hoopt men in afwachting van de bouw van een nieuw zwembad in september weer te kunnen openen. Volgens onze bronnen is het water nog veel te diep om een gezamenlijk zwembad voor beide gemeenten te bouwen.

Zondagochtend doken schepen van vrije tijd Sam Vande Caveye en toekomstig schepen Toben Braeckevelt samen met vele anderen nog een laatste keer het water in. Als troost trakteerde de gemeente iedereen nadien op een boterkoek en een koffie of aperitief. De personeelsleden van het zwembad worden de komende maanden verspreid over OostCampus, de bibliotheek en de sporthal. Eén van de redders blijft stand-by en wordt vrijgemaakt om allerlei klusjes rond het zwembad te klaren.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier