Al van heel jongs af aan werd muziek aan Andrew Deherder met de paplepel toegediend. Zijn vader, country liefhebber en organisator van het country festival 'Brugville', bracht hem de liefde voor muziek en in het bijzonder rootsmuziek bij. Het duurde niet lang of hij stond zelf op vaders podium. Samen met vrienden speelde hij al vlug in verschillende bandjes zoals 'waarnaar2'. Gitaar en zang waren zijn ding en samen met broer Michael vormden ze een perfecte symbiose.

Over de jaren heen is Andrew telkens teruggekeerd naar die eerste liefde en de essentie van de rootsmuziek zoals bij de bluegrassband 'Goldrush' en gospelband 'Soul Spirit'. De laatste jaren nam Andrew de frontman functie voor zijn rekening bij de western-swing band 'Moonrunner' en werd geliefd op zowel binnen- als buitenlandse podia. Maar ook solo of als stand-in durfde hij wel eens de stap te wagen, telkens met groot succes. Zijn muzikale perfectie en oog voor de eenvoud en soberheid in de muziek sierde hem. Terug naar de essentie zonder al te veel franjes.

Kunstenaar

Maar hij was niet alleen bedreven in de muziek. Andrew was een artiest allround, tekenen, schilderen, houtsnede en alle materialen waar hij zijn creativiteit kon op botvieren, waren zijn favoriete tijdverdrijf. Hij volgde in Brugge een opleiding plastische kunsten maar na vier jaar gaf hij er echter de brui aan met als reden: te weinig ruimte om een eigen weg in te slaan. Drie jaar lang legde hij zich toe op de techniek van muurschilderijen, diverse realisaties hiervan zijn te zien in Brugge.

Ondertussen groeide zijn fascinatie voor Keltische en Indiaanse tekens. Daarnaast vormen zon en maan, licht en duisternis belangrijke elementen in zijn werk. Hij gebruikt diverse materialen: krijt, verf, houtskool maar ook zijn ondergrond is variabel: doek, karton, hout. Deze combinaties leiden tot verrassende effecten. Het werk straalt altijd een zekere vrolijkheid uit. Door het opteren voor contrasterende kleuren laat hij alle objecten op het werk goed tot hun recht komen. Andrew ontwikkelde door de jaren heel een volledig eigen stijl die zo herkenbaar is dat je met een oogopslag zijn werk kan onderscheiden en niet te evenaren is.

De plechtige uitvaartdienst vind plaats op dinsdag 15 oktober in intieme kring in de aula van uitvaart Depoorter in Jabbeke waarna de As van Andrew bijgezet zal worden in het columbarium op de begraafplaats van Oostkamp.

(GST)

Al van heel jongs af aan werd muziek aan Andrew Deherder met de paplepel toegediend. Zijn vader, country liefhebber en organisator van het country festival 'Brugville', bracht hem de liefde voor muziek en in het bijzonder rootsmuziek bij. Het duurde niet lang of hij stond zelf op vaders podium. Samen met vrienden speelde hij al vlug in verschillende bandjes zoals 'waarnaar2'. Gitaar en zang waren zijn ding en samen met broer Michael vormden ze een perfecte symbiose.Over de jaren heen is Andrew telkens teruggekeerd naar die eerste liefde en de essentie van de rootsmuziek zoals bij de bluegrassband 'Goldrush' en gospelband 'Soul Spirit'. De laatste jaren nam Andrew de frontman functie voor zijn rekening bij de western-swing band 'Moonrunner' en werd geliefd op zowel binnen- als buitenlandse podia. Maar ook solo of als stand-in durfde hij wel eens de stap te wagen, telkens met groot succes. Zijn muzikale perfectie en oog voor de eenvoud en soberheid in de muziek sierde hem. Terug naar de essentie zonder al te veel franjes.Maar hij was niet alleen bedreven in de muziek. Andrew was een artiest allround, tekenen, schilderen, houtsnede en alle materialen waar hij zijn creativiteit kon op botvieren, waren zijn favoriete tijdverdrijf. Hij volgde in Brugge een opleiding plastische kunsten maar na vier jaar gaf hij er echter de brui aan met als reden: te weinig ruimte om een eigen weg in te slaan. Drie jaar lang legde hij zich toe op de techniek van muurschilderijen, diverse realisaties hiervan zijn te zien in Brugge. Ondertussen groeide zijn fascinatie voor Keltische en Indiaanse tekens. Daarnaast vormen zon en maan, licht en duisternis belangrijke elementen in zijn werk. Hij gebruikt diverse materialen: krijt, verf, houtskool maar ook zijn ondergrond is variabel: doek, karton, hout. Deze combinaties leiden tot verrassende effecten. Het werk straalt altijd een zekere vrolijkheid uit. Door het opteren voor contrasterende kleuren laat hij alle objecten op het werk goed tot hun recht komen. Andrew ontwikkelde door de jaren heel een volledig eigen stijl die zo herkenbaar is dat je met een oogopslag zijn werk kan onderscheiden en niet te evenaren is.De plechtige uitvaartdienst vind plaats op dinsdag 15 oktober in intieme kring in de aula van uitvaart Depoorter in Jabbeke waarna de As van Andrew bijgezet zal worden in het columbarium op de begraafplaats van Oostkamp. (GST)