Oostendse rapper Skumic wil dit jaar elke maand nieuwe single lanceren

De Oostendse rapper Gauthier Deleersnijder, beter bekend als Skumic. (foto JRO)
Redactie KW

Op zaterdag 7 maart ging de nieuwe single van de Oostendse rapper Gauthier Deleersnijder, beter bekend als Skumic, in première op StuBru. De topic van de nieuwe track sluit zich actueel volledig aan bij de links-rechts discussie.

“We worden snel als idealisten en hippies afgeschilderd als we over moralen discussiëren”, vertelt de Oostendse rapper. “Met de nieuwe track ridiculiseren we die kwestie.”

We staan voor een productief en ambitieus jaar. De bedoeling is om elke maand een nieuwe release met videoclip te lanceren. We willen dat de fans vergeten wat ze van ons kennen en ze overtreffen met de evolutie die we gemaakt hebben in onze nieuwe nummers waardoor ze de oude vergeten.”

Geen typisch West-Vlaamse nummers meer voor Skumic

“We hebben het West-Vlaams dialect in onze tracks omgetoverd naar algemeen Nederlands met nog een heel klein druppeltje van het West-Vlaams accent. Het klinkt mooier en spreekt een veel breder publiek aan”, gaat Gauthier verder.

In de videoclip zie je een scène met mannen in chemsuits en gasmaskers. Het symboliseert het idee dat de maatschappij heeft over mensen met een gelijke gedachtengang als de mijne, we zijn hippie uitschot. Daarnaast geven we hiermee een kleine knipoog naar de hele corona heisa.”

De 27-jarige rapper is al langer een bekend gezicht in Oostende en omgeving. Al jaren siert hij podia op verschillende evenementen. Twee jaar geleden stal hij, samen met Dylan Sanders de show tijdens Belgium’s Got Talent. Ze schopten het tot de halve finale. Het duo bracht twee cd’s uit, maar ging later in vriendschap uit elkaar. Sindsdien werkt Skumic onder zijn eigen naam verder als solo artiest. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier