Oostendse Jeannine Maene meest verdienstelijke inwoner Westerkwartier

Tijdens Myriams Kermisontbijt huldigde het feestcomité Jeannine Maene (met medaille). Verder op de foto enkele leden van het stadsbestuur en de organisatoren. © Foto BVO
Redactie KW

De bijzonder ijverige tachtiger Jeannine Maene werd zondagochtend gehuldigd als meest verdienstelijke inwoner van het Westerkwartier 2017.

De verkiezing van de wijkbewoner van het jaar is een initiatief van het feestcomité ‘Westerkwartier-Vlaams Plein’. Een laureaat geeft blijk van inzet op sociaal, cultureel of sportief vlak. Aan deze voorwaarde voldoet ongetwijfeld Jeannine Maene uit de Dokter Verhaeghestraat. Jeannine is gekend als leading lady en coördinator van de Showgirls van de carnavalsorde van de Wullok.

“Al sinds eind de jaren zestig neem ik het voortouw bij de werking van de showgroep van de Orde van de Wullok”, bevestigt Jeannine. “Nog altijd treden de meisjes op bij allerlei gelegenheden, ook los van het carnavalsgebeuren. Zo zijn de Showgirls op 9 december te bewonderen in het kursaal tijdens het festijn Sterren aan Zee.

Mijn overleden echtgenoot Robert Dequick was zelfs betrokken bij de stichting van de Orde. De verkiezing tot wijkbewoner van het Westerkwartier is dus ook een eerbetoon aan Robert”, besluit Jeannine Maene (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier