Oostendse chocolatier schenkt paaseieren aan Oostendse ziekenhuizen

In het AZ Damiaan waren ze bijzonder blij met de chocolade-eieren. © (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Oostende De Oostendse chocolatier Olivier Willems deed een gulle schenking aan de COVID-19 afdelingen van beide Oostendse ziekenhuizen. “Dankzij de verkoop van de ‘blijf in je kot’ box kunnen we heel wat chocolade eieren schenken aan de ziekenhuizen”, duidt Olivier.

Het AZ Damiaan en het AZ Sint-Jan campus Serruys kregen zondagvoormiddag Olivier Willems over de vloer. De Oostendse chocolatier beloofde enkele weken geleden om zes raapeieren te schenken per verkochte ‘blijf in je kot’ box. Willems zit niet om een stunt verlegen als het om ‘een hart onder de riem’ steken gaat. In februari schonk hij de Belgian Cats nog een groot pronkstuk in chocolade, op voorwaarde dat ze de laatste twee wedstrijden wonnen. De Belgian Cats wonnen die wedstrijden en kwamen zo hun belofte aan de Oostendse chocolatier na. Enkele dagen daarvoor had hij voor de 60ste verjaardag van Wendy Van Wanten nog een chocolade pronkstuk gemaakt en afgeleverd in het Thermae Palace Hotel waar ze haar verjaardag vierde. “Ik hou ervan om mensen een hart onder de riem te steken”, vertelt Olivier. “De mensen op de COVID-19 afdelingen in de ziekenhuizen hebben het heel zwaar. Ze doen er alles aan om levens te redden en om mensen te genezen. Wat zijn dan die enkele eieren als ik op die manier even een lach op hun gezicht kan toveren.”

Olivier verkocht twee verschillende boxen. De ene box bevatte een doosje pralines, een halve liter schepijs en een zak paaseitjes. De tweede box bevatte zes frisco’s met opschrift ‘Blijf in uw kot’. Drie raapeieren en een doosje macarons. De prijs per box bedroeg 25 euro en werden gratis thuis geleverd. “We verkochten in totaal 80 boxen. Dat is goed voor 480 raapeieren”, lacht de Oostendenaar. “Die eieren werden verdeeld onder beide ziekenhuizen.”

Voorzitter Danick Minne nam de chocolade-eieren in ontvangst namens AZ Sint-Jan.
Voorzitter Danick Minne nam de chocolade-eieren in ontvangst namens AZ Sint-Jan.© (Foto JRO)

“We zijn blij met dergelijke acties en waarderen dat enorm”, vertelt Kevin Mollet van het AZ Damiaan. “We gaan de eieren verdelen onder de mensen en ik ben er zeker van dat ook zij dat enorm zullen waarderen.”

Ook bij het AZ Sint-Jan waren ze blij met de donatie. “Onze mensen op de afdeling hebben het bijzonder zwaar”, vertelt voorzitter van het ziekenhuis Danick Minne. “Die mensen staan dag en nacht klaar, volledig ingepakt. Het zijn uitzonderlijke situaties en dan kan een donatie als deze extra veel deugd doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier