Chefs Bernard (52) en Pascal (53) zijn ervaren keukenpieten. Ze roeren elk al maar liefst 38 jaar in de potten. Bovendien geven ze al vele jaren les in het dag- en avondonderwijs bij het centrum voor volwassenenonderwijs Scala, gevestigd in het nieuwe gebouw Foodbox in de Generaal Jungbluthlaan. "Aangezien de school in deze coronacrisis de deuren moet sluiten, mogen we geen les geven en zochten we een creatieve manier om aan de studenten toch de leerstof over te maken. Wij besloten om het bereiden van gerechten vast te leggen in filmpjes en die dan via het online leerplatform ter beschikking te stellen aan de cursisten. Maar we gingen ook verder aan het denken."

Geste

En zo kwamen beide heren uit op een project om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. "Terwijl we toch aan het koken zijn voor de cursisten zitten we met onze gedachten bij het verzorgend personeel in de twee Oostendse ziekenhuizen. Zij werken keihard en tonen een ongelooflijke inzet in deze crisisperiode. Sommige van hen zijn bijvoorbeeld alleenstaande ouder en hebben het naast hun job ook niet makkelijk. Daarom willen we speciaal voor hen toch een teken van dankbaarheid geven. We klopten aan voor steun bij horecagroothandel Horeca Totaal. Zij zullen de overstock aan producten aan ons schenken en wij maken er dan iets lekkers mee. Zo hoeven de hardwerkende zorgdragers als ze 's avonds thuis komen alleen maar een bordje op te warmen."

Stoofpotje

Bernard en Pascal weten niet op voorhand welke producten Horeca Totaal hen zal geven. "Krijgen we melk en eieren, dan kunnen we bijvoorbeeld pannenkoeken maken. Schenken ze vlees? Waarom dan bijvoorbeeld geen stoofpotje bereiden. Allee, we zien wel. Wij kunnen als chef van alle producten iets lekkers maken. Kijk, voor ons is het simpel, hoor. Wij willen absoluut werken en mensen die het moeilijk hebben extra steunen." Het koken gebeurt in de Foodbox zelf. Bernard en Pascal werken nu een systeem uit om de maaltijden volgens de regels van voedselveiligheid en hygiëne te verdelen.

"Mooi project"

Dieter Dubron van Horeca Totaal besluit: "Toen Bernard en Pascal bij ons aanklopten, hebben we niet lang getwijfeld. Dit is een heel mooi en warm project dat alle steun verdient. Nu alle horecazaken verplicht de deuren moeten sluiten, zitten we met een overschot aan bepaalde producten. We werken al samen met de voedselbanken, maar willen ook dit project alle kansen geven." Dubron benadrukt ook dat Horeca Totaal de deuren geopend houdt, ook bij een volledige 'lockdown'.

(TVA)

Chefs Bernard (52) en Pascal (53) zijn ervaren keukenpieten. Ze roeren elk al maar liefst 38 jaar in de potten. Bovendien geven ze al vele jaren les in het dag- en avondonderwijs bij het centrum voor volwassenenonderwijs Scala, gevestigd in het nieuwe gebouw Foodbox in de Generaal Jungbluthlaan. "Aangezien de school in deze coronacrisis de deuren moet sluiten, mogen we geen les geven en zochten we een creatieve manier om aan de studenten toch de leerstof over te maken. Wij besloten om het bereiden van gerechten vast te leggen in filmpjes en die dan via het online leerplatform ter beschikking te stellen aan de cursisten. Maar we gingen ook verder aan het denken."En zo kwamen beide heren uit op een project om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. "Terwijl we toch aan het koken zijn voor de cursisten zitten we met onze gedachten bij het verzorgend personeel in de twee Oostendse ziekenhuizen. Zij werken keihard en tonen een ongelooflijke inzet in deze crisisperiode. Sommige van hen zijn bijvoorbeeld alleenstaande ouder en hebben het naast hun job ook niet makkelijk. Daarom willen we speciaal voor hen toch een teken van dankbaarheid geven. We klopten aan voor steun bij horecagroothandel Horeca Totaal. Zij zullen de overstock aan producten aan ons schenken en wij maken er dan iets lekkers mee. Zo hoeven de hardwerkende zorgdragers als ze 's avonds thuis komen alleen maar een bordje op te warmen."Bernard en Pascal weten niet op voorhand welke producten Horeca Totaal hen zal geven. "Krijgen we melk en eieren, dan kunnen we bijvoorbeeld pannenkoeken maken. Schenken ze vlees? Waarom dan bijvoorbeeld geen stoofpotje bereiden. Allee, we zien wel. Wij kunnen als chef van alle producten iets lekkers maken. Kijk, voor ons is het simpel, hoor. Wij willen absoluut werken en mensen die het moeilijk hebben extra steunen." Het koken gebeurt in de Foodbox zelf. Bernard en Pascal werken nu een systeem uit om de maaltijden volgens de regels van voedselveiligheid en hygiëne te verdelen. Dieter Dubron van Horeca Totaal besluit: "Toen Bernard en Pascal bij ons aanklopten, hebben we niet lang getwijfeld. Dit is een heel mooi en warm project dat alle steun verdient. Nu alle horecazaken verplicht de deuren moeten sluiten, zitten we met een overschot aan bepaalde producten. We werken al samen met de voedselbanken, maar willen ook dit project alle kansen geven." Dubron benadrukt ook dat Horeca Totaal de deuren geopend houdt, ook bij een volledige 'lockdown'.(TVA)