Oostende krijgt extra politie tijdens de zomermaanden

Donderdagavond werd het nieuwe politiekantoor officieel geopend. © gf
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Oostende kan komende zomer rekenen op extra politiemensen en een vrijstelling voor het Oostendse korps om elders versterking te bieden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem toegezegd.

Donderdagavond werd het nieuwe hypermoderne politiekantoor in de Lijndraaiersstraat officieel geopend in het bijzijn van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé, burgemeester Bart Tommelein en korpschef Philip De Caestecker.

De burgemeester vroeg aan minister De Crem om meer manschappen toe te staan tijdens de drukke zomermaanden in Oostende. In Oostende wonen officieel iets meer dan 71.000 Oostendenaars, maar op drukke zomerdagen neemt dat aantal exponentieel toe. “Er zijn dagen waarop we tot 300.000 inwoners en bezoekers tellen en dat in een stad van net geen 40 km². Op die momenten leeft en bruist de stad nog meer dan anders”, aldus de burgemeester.

“Maar hoe meer mensen er hier samen zijn, op een relatief kleine oppervlakte, hoe groter de kans dat er eens iets fout loopt en dat de politie moet ingrijpen. Net zoals onze politiemensen bij risicovolle voetbalmatchen hun collega’s in andere steden bijstaan, hebben wij in de zomer wij extra steun nodig vanuit het binnenland.”

Kustzones worden vrijgesteld

Minister Pieter De Crem ging meteen in op de vraag van de burgemeester. In zijn speech zei hij extra politiecapaciteit toe aan Oostende in de zomermaanden. Daarnaast zullen alle kustzones worden vrijgesteld van hun verplichting om elders versterking te bieden.

“Als stadsbestuur hebben we beloofd om te werken aan een veilige stad. Dat is de basis voor meer vertrouwen onder de mensen. Iedereen moet zich veilig voelen in Oostende. Extra manschappen tijdens de zomermaanden zullen daar mee voor zorgen”, aldus nog burgemeester Bart Tommelein.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.