Oostende heeft nu een eigen stadsfotograaf

V.l.n.r.: Stephan Vanfleteren, cultuurschepen Bart Plasschaert, stadsfotograaf Jan van der Borght, Elviera Velghe en Jimmy Kets. (foto JROO)
Redactie KW

Jan van der Borght (52) werd woensdagavond uitgeroepen tot stadsfotograaf van Oostende.

Oostende heeft vanaf nu een eigen stadsfotograaf. Woensdagavond werd Jan van der Borght door de jury officieel voorgesteld in het Thermae Palace. Een jaar lang mag hij de titel stadsfotograaf van Oostende op zijn borst kleven. Alle Oostendenaars en tweedeverblijvers konden van begin mei tot eind augustus hun meest straffe, originele en fraaie beelden insturen voor de fotowedstrijd ‘Wie wordt stadsfotograaf van Oostende’. Er was maar één opdracht: op zoek gaan naar verborgen parels, verscholen plekjes of het gevoel uitstralen van ‘eindelijk thuiskomen’. De driekoppige jury, bestaande uit Jimmy Kets, Stephan Vanfleteren en Elviera Velghe had de moeilijke taak om uit alle inzendingen de 27 beste fotografen te kiezen. Jan van der Borght kwam er uiteindelijk als winnaar uit. De man woont nu nog in Bazel, bij Kruibeke, maar eind november komt Jan definitief in Oostende wonen.

De beelden van de 27 beste fotografen zijn te bezichtigen in de Nieuwe Gaanderijen en dat nog tot 5 januari 2020. De stadsfotograaf, Jan van der Borght, krijgt in het najaar van 2020 zijn eigen expo in de Nieuwe Gaanderijen met een overzicht van zijn mooiste beelden over Oostende. Daarnaast zullen zijn foto’s geregeld te zien zijn in het Oostendse UiTmagazine en in De Grote Klok. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier