Ook Standard de Jeunesse heeft zijn eigen Kompany: Henri wordt speler-trainer-manager

Bestuursleden Thomas Soete (links) en Balder Vermeulen (rechts) boden Henri Vanneste (midden) een nieuwe functie aan. © Regional
Redactie KW

Henri Vanneste uit Kortrijk eind vorig jaar zijn afscheid bij liefhebbersvoetbalploeg Standard de Jeunesse aankondigde, wilde het bestuur hem niet kwijt. “Henri is al sinds jaar en dag de mentor achter onze volksploeg”, luidt het.

Henri Vanneste, die onlangs trouwde met Inne Steelant en de papa is van Sam (2) is leerkracht in vbs Rollegem en medezaakvoerder van Escape The Box. Hij voetbalde nog bij KFC Marke en WS Bellegem, waar hij ook nog de scholieren trainde. In 2002 richtte hij mee liefhebbersploeg Standard de Jeunesse op. Hij is de enige die er van bij het begin bij was, en was er nog voorzitter, trainer en speler. “Het voetballen ben ik nog niet verleerd, maar de fysieke toestand laat het voetballen niet altijd meer toe. Een volledige wedstrijd spelen, lukt niet meer.” Henri was wel nog actief bij de randactiviteiten maar kondigde toch zijn ontslag aan, ook wegens tijdsgebrek.

Erkenning

“We boden Henri in zijn ‘oude voetbaldag’ graag een nieuwe functie aan, en na vele onderhandelingen kwamen we tot een overeenkomst, voorlopig voor een jaar”, aldus bestuurslid Thomas Soete. Henri wordt, naar het voorbeeld van Vincent Kompany bij Sporting Anderlecht, speler-trainer-manager en zal de ploeg trainen en bijsturen van op de zijlijn.

We bieden Henri deze functie aan als erkenning voor zijn geleverde werk, omdat we hem niet kwijt willen én omdat hij betaalbaar is. We sloten ook een deal met José van De Chevallier, ons clubcafé en Wouter Buyck wordt Henri’s assistent.”

“We willen een speciale ploeg zijn die het altijd wel wat ‘groots’ ziet. Wij vinden ons ‘de ploeg van ‘t stad’. Het enige verschil met KVK zijn de financiële middelen. Welke andere vriendenploeg kan zeggen al op tv en radio geweest te zijn?”

Ploeg met hoek af

Henri denkt dat hij de juiste persoon is als trainer. “Ik heb talent en ervaring en mijn leermeester was Giovanni Sandra. De grootste uitdaging is bij de jeugd het juiste gevoel te creëren voor deze ploeg met een gezonde hoek af.” Bestuurslid Balder Vermeulen vult nog aan dat de ploeg zichzelf niet au sérieux neemt, maar dat het wel zo mag overkomen!” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier