Zaakvoerder Birgen Roels zag het aantal klanten in de winkel ook afnemen de voorbije dagen. "Dan is het beter om te sluiten, vooral voor de gezondheid van ons personeel, maar ook voor de klanten natuurlijk. Volgens de overheid behoort kledij tot de niet-essentiële producten."

"Maar de keuze werd in de eerste plaats gemaakt voor ons personeel en (de opvang van) hun kindjes. Zelf hebben we ook twee kindjes. Het is ook een beetje zoeken. De winkel tijdelijk sluiten, is dus de beste beslissing. Het heeft geen enkele zin om open te houden en ik hoop dat al onze collega's hetzelfde denken. Ik zag dat er enkele wel nog willen open blijven, maar ik denk dat dit niet de oplossing is. Ik denk dat we moeten tonen dat we iets willen doen naar de samenleving toe en dat iedereen aan hetzelfde zeel trekt. Het zal natuurlijk niet gemakkelijk worden. Voor iedereen is het aanpassen. Ik hoop dat de overheid voldoende zal helpen en dat er serieuze maatregelen volgen, ook van de RVA, dat ze toch goedkeuren dat er overmacht is. Maar ik vermoed van wel."

"Sommige leveranciers denken gelukkig al mee en lieten weten dat ze voorlopig even niet zullen leveren. Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen op dat vlak. En we moeten vooral de rust blijven bewaren."

"Voorlopig blijven we dicht tot 3 april, al hangt dat natuurlijk nog af van wat de overheid beslist. De voorbije dagen waren de winkels al goed gepoetst en ontsmet, er waren veel zeepjes ter beschikking. Al was het de voorbije dagen ook al een stuk kalmer. Bij ons dus geen situaties zoals overvolle supermarkten."

Zaakvoerder Birgen Roels zag het aantal klanten in de winkel ook afnemen de voorbije dagen. "Dan is het beter om te sluiten, vooral voor de gezondheid van ons personeel, maar ook voor de klanten natuurlijk. Volgens de overheid behoort kledij tot de niet-essentiële producten.""Maar de keuze werd in de eerste plaats gemaakt voor ons personeel en (de opvang van) hun kindjes. Zelf hebben we ook twee kindjes. Het is ook een beetje zoeken. De winkel tijdelijk sluiten, is dus de beste beslissing. Het heeft geen enkele zin om open te houden en ik hoop dat al onze collega's hetzelfde denken. Ik zag dat er enkele wel nog willen open blijven, maar ik denk dat dit niet de oplossing is. Ik denk dat we moeten tonen dat we iets willen doen naar de samenleving toe en dat iedereen aan hetzelfde zeel trekt. Het zal natuurlijk niet gemakkelijk worden. Voor iedereen is het aanpassen. Ik hoop dat de overheid voldoende zal helpen en dat er serieuze maatregelen volgen, ook van de RVA, dat ze toch goedkeuren dat er overmacht is. Maar ik vermoed van wel.""Sommige leveranciers denken gelukkig al mee en lieten weten dat ze voorlopig even niet zullen leveren. Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen op dat vlak. En we moeten vooral de rust blijven bewaren.""Voorlopig blijven we dicht tot 3 april, al hangt dat natuurlijk nog af van wat de overheid beslist. De voorbije dagen waren de winkels al goed gepoetst en ontsmet, er waren veel zeepjes ter beschikking. Al was het de voorbije dagen ook al een stuk kalmer. Bij ons dus geen situaties zoals overvolle supermarkten."