Ook het kasteel in Rumbeke heeft nu een eigen voelmaquette

De onthulling van de maquette zondagnamiddag. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zondagnamiddag was er de onthulling van de maquette van het kasteel in het Sterrebos in Rumbeke. Een schenking door serviceclub Kiwanis Roeselare 1 naar aanleiding van hun vijftigste verjaardag.

Serviceclub Kiwanis Roeselare 1 bestaat vijftig jaar en heeft de traditie om in een lustrumjaar extra uit te pakken. Tien jaar geleden schonken ze een voelmaquette van het centrum van de Rodenbachstad en vijf jaar geleden kwamen er zeven miniaturen van monumenten in het centrum. Bedoeling van zo’n voelmaquette is om blinden en slechtzienden de mogelijkheid te bieden om de stad wat meer te ontdekken, al is het ook voor de gewone bezoekers interessant.

Deze keer werd een maquette gemaakt van het kasteel in het Sterrebos in Rumbeke. Net zoals bij de vorige twee projecten stond kunstenaar Isidoor Goddeeris in voor het maken van de maquette. De maquette werd zondagnamiddag officieel onthuld met de nodige toeters en bellen, ondertussen kregen de mensen de kans om een bezoekje te brengen aan het historisch kasteel.

Naast de maquette organiseerde de vereniging dit jaar ook opnieuw een grote kunstenwedstrijd voor mensen met een beperking. Binnenkort start opnieuw de Good Luck Actie waarbij ze koekjes van Jules Destrooper verkopen. De opbrengst gaat naar tal van goede doelen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier