Ontmoetingshuis Huis van Welzijn GS9 krijgt 2.000 euro voor informaticamateriaal

We zien v.l.n.r. Wim Ingels (Cera), Lynn Callewaert (schepen), Eline De Backer (Huis van Welzijn), Tim Vandenabeele (Cera), Katrien Laga (Samenlevingsopbouw), Sylvia Degezelle (Cera), Micheline Decuypere (Huis van Welzijn). © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

GS9, het ontmoetingshuis van het Huis van Welzijn van stad Harelbeke, ontvangt van CERA een budget van 2.000 euro om te besteden aan informaticamateriaal om een laptop met extern klavier en muis, een printer en een tv-scherm aan te kopen. Via het tv-scherm kan de info geprojecteerd worden tijdens groepsmomenten.

“GS9 is een ontmoetingshuis van Huis van Welzijn in de Gentsestraat 9. Naast de sociale kruidenier van vzw De Oever waar maatschappelijk kwetsbaren uit Harelbeke tweewekelijks hun inkopen kunnen doen, vinden er ook info- en ontmoetingsmomenten plaats”, vertelt schepen van Welzijn Lynn Callewaert.

Degelijk materiaal nodig

“Dat gaat van uitleg over het vakantieaanbod voor ouders tot het leren budget koken. Heel wat maatschappelijke thema’s komen aan bod in GS9. Vaak stellen deelnemers vragen aan de aanwezige maatschappelijk werkers over bijvoorbeeld het maken van een afspraak in het stadhuis, over een inschrijving in een vakantiekamp. Om die zaken goed op te volgen is degelijke hard- en software noodzakelijk.

We zijn CERA, dat sterk inzet op armoedebestrijding en sociale inclusie, dankbaar voor de ondersteuning om onze dienstverlening nog te versterken ten aanzien van onze maatschappelijk kwetsbare inwoners”, aldus nog de schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier