Onthaalmama Nathalie neemt Harelbeeks Friethuis over

Dochter Beau Dewaele met moeder Nathalie Depreitere. Samen beginnen ze in maart als friturist. (foto GF)
Dochter Beau Dewaele met moeder Nathalie Depreitere. Samen beginnen ze in maart als friturist. (foto GF)
Redactie KW

Het Harelbeeks Friethuis in de Jan Breydelstraat krijgt nieuwe uitbaters. Nathalie Depreitere zal samen met haar dochter Beau Dewaele vanaf 15 maart de Zandberg en omstreken van frietjes voorzien. Vrijdag was Nathalie nog aan de slag als onthaalmoeder.

“Ik heb vroeger nog een frituur uitgebaat met de papa van Beau”, zegt Nathalie Depreitere over haar carrièreswitch. “Ik wist dat deze frituur over te nemen was en heb mijn kans gewaagd. Beau is nu net afgestudeerd en ze ziet het ook zitten. We gaan er iets moois van maken”, aldus Nathalie.

Nathalie was tot vrijdag nog ‘Tante Nathalie’. Als onthaalmama was ze aangesloten bij het netwerk Felies en zorgde ze voor 8 kindjes in de Kinheimstraat. “Natuurlijk ga ik de kindjes missen”, zegt ze. Ik stop niet omdat het niet leuk was.” Zoals eerder in KW verscheen , hebben alle kindjes intussen een nieuwe opvangplek.

5 Burgers

Vanaf 15 maart zijn het dus Nathalie en Beau die frietjes bakken in wat dan frituur De Zandberg zal heten. Er zullen 5 huisburgers te proeven zijn, met daarbij een glutenvrije burger, een veggie variant en mogelijk ook een halalburger.

“Op woensdag willen we inzetten op de studenten, maar we richten ons ook op de achterliggende industriezone”, zegt Nathalie, die aan een aangepast menu denkt.

De frituur wordt nu nog uitgebaat door Els Coussens en Alain Claeyssens. Die laten via Facebook weten na drie jaar het mooie verhaal te willen eindigen. (BVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier