’t Saam Cardijn gaat over op afstandsonderwijs. “Eén op vijf leerlingen en leerkrachten zitten thuis in isolatie of quarantaine”

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

Vanaf morgen volgen de leerlingen van ’t Saam Cardijn in Diksmuide afstandsonderwijs. Die maatregel geldt al zeker voor een week. “Er zijn te veel leerkrachten afwezig om nog kwaliteitsvol fysiek onderwijs aan te bieden”, reageert directeur Bart Laleman.

“Momenteel zitten een honderdtal leerlingen en een twintigtal leerkrachten thuis”, schetst de directeur. “Het is niet meer verantwoord om dan nog fysiek onderwijs aan te bieden. Bij een afwezige leerkracht krijgen die leerlingen dan studie. Dan zitten ze daar allemaal samen in één grote ruimte. Dat kunnen we niet meer verantwoorden. Bovendien zijn de meeste leerlingen en leerkrachten die thuis zitten niet ziek.”

“Het gaat meestal om hoogrisicocontacten. Daardoor is afstandsonderwijs perfect mogelijk. We hebben daar al veel ervaring mee dus ik verwacht geen grote problemen. Bovendien blijft de school wel open. Leerlingen die niet van thuis uit onlinelessen kunnen volgen mogen altijd naar school komen om daar in te loggen op het afstandsonderwijs. Er is toezicht gepland. Na een week zullen we evalueren. De stages kunnen wel doorgaan, de activiteiten voorlopig niet. De filmvoorstelling van morgen vrijdag is bijvoorbeeld geschrapt.”

Bij ’t Saam Aloysius, die deel uitmaakt van dezelfde scholengroep, houden ze nog vast aan fysiek onderwijs. (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier