Schoolfietsroutekaarten van provincie West-Vlaanderen voortaan ook online

Klaar voor de eerste testrit : vlnr. schepen Nathalie Muylle, Mark Tanghe van de Roeselaarse fietsersbond, politiecommissaris Rudy Cracco, en de schepenen Griet Coppé, Geert Depondt en Marc Vanwalleghem. © STEFAAN BEEL
Jos Remaut

Op het stadhuis van Roeselare stelde de provincie West-Vlaanderen enkele van haar nieuwe schoolfietsroutekaarten voor. In totaal zijn er nu al zo’n kaarten voor 29 gemeentes. En vanaf nu kan je die ook allemaal raadplegen via het internet.

Het is stilaan traditie dat het West-Vlaamse provinciebestuur bij het begin van het nieuwe schooljaar enkele nieuwe of vernieuwde schoolfietsroutekaarten uitgeeft. Ze zijn bedoeld voor de leerlingen van de eerste graad middelbaar onderwijs, die in vele gevallen voor het eerst met de fiets naar school gaan. Ze tonen welke trajecten er veilig zijn (groen), op welke trajecten er extra moet worden opgelet (oranje), en welke trajecten te vermijden zijn wegens té gevaarlijk (rood). Daarenboven bevatten ze ook een heel aantal concrete tips voor een veilige fietsrit van en naar school : dode hoek van vrachtwagens, opletten voor openslaande portieren, enz…

Dit jaar zijn er nieuwe kaarten voor Veurne-De Panne-Koksijde, Nieuwpoort en Roeselare. De schoolfietsroutekaarten van Beernem, Gistel, Kortemark, Kuurne, Lendelede, Menen, Poperinge, Zedelgem en Zwevegem werden herwerkt. In elk van deze gemeenten werkte een werkgroep met vertegenwoordigers van de gemeente, de politie, de middelbare scholen en de provincie de schoolfietsroutes uit.

Je kan alle schoolfietsroutes voortaan online raadplegen via www.west-vlaanderen.be/schoolfietsroutekaarten. Deze digitale versie biedt tal van extra’s : zo kan je inzoomen, afstanden berekenen, de aandachtspunten nog beter zien… Maar ze wordt ook veel sneller bijgesteld wanneer er zich wijzigingen voordoen op het terrein. Niettemin zal de provincie de papieren versie gratis blijven verdelen in de secundaire scholen.

En ondertussen werkt men verder aan de herwerking van de iets oudere kaarten. Voor dit schooljaar is er nog een herwerkte uitgave voorzien voor de gemeenten Avelgem, Blankenberge, Diksmuide, Ieper, Kortrijk, Tielt, Torhout en Waregem.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Schoolfietsroutekaarten van provincie West-Vlaanderen voortaan ook online

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten