Studenten van Roeselaars BO-Solutions winnen de eerste Agoria Excell’erator Challenge

Tristan, Dylan en Matteo van PTI Kortrijk © gf
Redactie KW

De BO-Solutions studenten Tristan, Dylan en Matteo, hebben met hun 360 graden-aanpak met glans de eerste editie van de Agoria Excell’erator Challenge gewonnen. De wedstrijd, georganiseerd door Agoria in samenwerking met het Excellentiefonds, richtte zich op leerlingen in de derde graad dubbele finaliteit (tso) of arbeidsmarktfinaliteit (bso) met interesse voor wetenschap en technologie.

Agoria in samenwerking met zeven West-Vlaamse maakbedrijven, bood technisch talent de kans om zich verder te ontwikkelen door een oplossing te bedenken voor een reëel probleem. De studenten konden kiezen uit tien uitdagingen, variërend van metaalbewerking tot machinebouw en -ontwerp.

De studenten van BO-Solutions kozen ervoor om een opspankaliber van een drie-assige freesmachine te herontwerpen naar een opspankaliber voor een vijfassige freesmachine, en dit ook te ‘maken’. Dit resulteert in verbeterde precisie, verhoogde productiviteit, een kortere doorlooptijd, efficiënter gebruik van grondstoffen en een duurzamere productie, wat uiteindelijk de klant ten goede komt.

Ontwikkeling en groei stimuleren

BO-Solutions gelooft sterk in jong talent en nam deel met een duidelijke visie: ontwikkeling en groei stimuleren. “We willen jongeren met trial & error kansen geven,” aldus Bart Vandepitte, CEO bij BO-Solutions. “Zij zijn de bouwstenen van de toekomst voor onze maakindustrie.”

Maar BO-Solutions wil hiermee evengoed een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met een job in techniek. “We zijn een sector met werkzekerheid en prachtige toekomstmogelijkheden, die met de komst van AI enkel maar zullen toenemen” dixit Bart. “Dit is voor ons ook een mooie opportuniteit om de krapte aan technische profielen op de arbeidsmarkt onder de aandacht te brengen, een actueel onderwerp dat we nu samen moeten aanpakken, overheid, scholen en bedrijven,” voegt Bart toe.

Real-life ervaring

Met deze Challenge helpen we de aanstormende generatie van technische denkers en makers mee te vormen. Ze kregen een unieke real-life ervaring bij BO-Solutions en daarmee zijn niet enkel hun technische vaardigheden aangescherpt, maar ook hun perceptie van een maakbedrijf werd -positief- bijgestuurd. Het was fijn om te horen hoe ze na afloop van de Challenge elk binnen hun eigen dromen een beter beeld hadden van hoe hun professionele toekomst eruit zal zien.

Daar doen we ‘t voor: jong talent laten groeien en leren, om hen uiteindelijk misschien wel hun plaats te laten vinden in de steeds evoluerende maakindustrie.”

Proficiat Tristan, Dylan en Matteo van PTI Kortrijk met jullie overwinning in de Agoria Excell’erator Challenge. Ook dikke proficiat aan de studenten van de firma Vandewiele met hun zilveren medaille, aan de Pilipili-studenten die met de publieksprijs gingen lopen en uiteraard alle deelnemers die hier als winnaars uitkomen.

En BO-Solutions wil vooral jongeren blijven inspireren en goesting geven om bewust te kiezen voor een job in onze maakindustrie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier