Laatstejaars Sint-Leo Hemelsdaele duiken na laatste les in de reien

© PDC
© PDC
Redactie KW

Vorig jaar kon de traditionele duik in het water van de zesdejaars van Sint-Leo-Hemelsdaele (SLHD) in Brugge niet doorgaan, maar vrijdag doken ze met z’n allen enthousiast op de vertrouwde plaats in het frisse reiewater.

Met deze traditionele sprong sluiten de leerlingen de lessen op de middelbare school feestelijk af en beginnen ze met een fris hoofd aan de proefwerken. Een bijzonder moment voor de leerlingen maar ook voor de talrijk aanwezige ouders en familieleden.

Grote symbolische waarde

Voor de zesdejaars heeft deze sprong een grote symbolische waarde. Het is afscheid nemen en de sprong maken naar een volledig nieuw leven.

“Deze unieke gebeurtenis maakt deel uit van het DNA van de school. Na een jaar van beperkingen en remmen zijn we blij dat we dit jaar opnieuw Spring maar kunnen roepen. Het was voor onze leerlingen een zwaar en moeilijk coronajaar en dan is het fijn om dit samen te mogen beleven”, aldus directeur Bruno Overbergh die als laatste in de rij ook in het water sprong.

Reeks evenementen

De duik is het sluitstuk van een reeks kleine evenementen, die de school het voorbije jaar, binnen de context van de geldende coronamaatregelen, organiseerde om de zesdejaars alsnog een mooi schooljaar te bezorgen. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier