Bijna 100 deelnemers meer voor zesde editie Kulak 24UUR tegen kanker
485 mensen schreven zich in om mee te lopen met de zesuren-loop tijdens ‘Kulak 24UUR tegen kanker’, een initiatief van studentenvereniging BeMSA, in samenwerking met KU Leuven Kulak. “Dat zijn er bijna 100 meer dan vorig jaar. Dit hartverwarmend engagement toont dat Kulak meer is dan een onderwijscampus, het is ook een campus voor mens en maatschappij”, zegt rector Piet Desmet.
Tijdens de zesde editie van Kulak 24UUR tegen kanker op donderdag 7 maart zetten staf en studenten – onder leiding van BeMSA Kulak – tal van activiteiten op om geld in te zamelen voor het goede doel, waaronder de ‘proffen tegen kanker’-uitdagingen, een frietjesverkoop en de zesuren-loop als hoofdactiviteit. De opbrengst van de 24UUR gaat integraal naar het Leuven Kankerinstituut (LKI) dat zich inzet voor de strijd tegen kanker.
“Kulak is een warme gemeenschap en draait niet enkel om studeren, maar ook om engageren en voor elkaar zorgen. We zien jaar na jaar een ongelooflijke inzet van onze studenten geneeskunde die willen bijdragen aan de maatschappij en hun verantwoordelijkheid nemen. Denk maar aan voorbijgangers leren reanimeren tijdens World Restart A Heart Day of kinderen laten kennismaken met de medische wereld tijdens Teddy Bear Hospital. Dergelijke evenementen zorgen voor community building en de toffe sfeer maakt het des te leuker”, zegt rector Piet Desmet.
Ook professor Johan Swinnen, een gerenommeerd kankeronderzoeker aan de KU Leuven, liep mee met de zesuren-loop. Zijn zoon kreeg op dertienjarige leeftijd kanker. “Het goede doel dit jaar is AYA Movement (AYA staat voor adolescents and young adults met kanker, red.). Jongeren en jongvolwassenen in de volle ontwikkeling van hun leven die getroffen worden door kanker hebben leeftijdsspecifieke zorg nodig. Van de ene dag op de andere is het onzeker of je nog kunt studeren, solliciteren, werken, kinderen krijgen of een eigen woonst kopen. AYA neemt initiatieven om de levenskwaliteit van en de zorg voor jongvolwassenen met kanker te verbeteren”, vertelt Prof. Dr. Johan Swinnen.
Voor de campus is de 24UUR voor het goede doel intussen een mooie traditie geworden. Vorig jaar werd er 33.000 euro ingezameld. Kan er dit jaar nog beter gedaan worden?
Warm West-Vlaanderen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier