Brugse school Element eerste laureaat Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs

© gf
© gf
Redactie KW

Vorige week werden in de serres van Laken de laureaten bekendgemaakt van de 25ste editie van de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs. Deze speciale corona-editie beloont initiatieven die tijdens de pandemie de kwaliteit van het onderwijs hielpen handhaven, schooluitval voorkwamen en jongeren aan boord hielden.

Het gebeurt niet vaak dat een West-Vlaamse school in de prijzen valt, maar dit jaar was de hoogste eer voor Element (scholengroep !mpact) uit Sint-Andries. De school biedt algemeen, beroeps-, kunst- en technisch onderwijs voor jongeren met ernstige emotionele of gedragsproblemen. In coronatijden bleef het schoolteam van Element nauw verbonden met elke leerling en dat honoreerde de jury met de eerste prijs.

Nauw contact

Tijdens de pandemie moest dit in een heel nieuwe context gebeuren, maar het schoolteam liet niemand los. Team Element organiseerde het schoolse gebeuren op een digitale manier zodat het leerniveau permanent kon opgevolgd worden. Leerkrachten kregen schakelleerlingen toegewezen waarmee ze op veel verschillende manieren zeer nauw contact onderhielden (opbellen, samen gaan fietsen, schoolmateriaal aan huis brengen…). Als de thuissituatie te problematisch was, namen ze zelfs de ouderrol op zich. Ook met het netwerk rond de jongeren was er een doorgedreven contact.

De prijs ter waarde van 6.500 euro zal ingezet worden om de leerlingen blijvend te ondersteunen en te verbinden. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier