Onderpastorie Vlamertinge staat te koop

We zien links de pastorie met rechts aanpalend de onderpastorie, dat openbaar verkocht zal worden. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De Stad Ieper verkoopt de onderpastorie van Vlamertinge voor een minimum bedrag van 117.000 euro. Op de gemeenteraad vroeg Jordy Sabels (Groen) om dat geld terug te investeren in Vlamertinge, maar kreeg weinig bijval van schepen Philip Bolle (SP.A).

De stad Ieper is eigenaar van de woning op het Kerkplein 17 in Vlamertinge. Die werd gebruikt als onderpastorie maar staat leeg sinds de verhuis van kosteres Gisèle Legein naar de aanpalende pastorie, die eigendom is van de kerkfabriek.

Het stadsbestuur besliste om de onderpastorie te verkopen. Er werd een schattingsverslag opgemaakt voor het pand en het perceel van 780 m², met als minimumverkoopwaarde bij openbare verkoop 117.000 euro.

De gemeenteraad keurde de verkoop goed, maar Jordy Sabels (Groen) vroeg zich af wat er met de opbrengst van de verkoop zal gebeuren. “Ons lijkt logisch dat het budget in dezelfde deelgemeente wordt gestoken“, klonk het bij het oppositielid.

“We de opbrengsten van de verkoop, ook van andere eigendommen, aanwenden voor renovatie van ons resterend patrimonium. Ik kan nu geen voorafname doen over welke panden. Waar ze het meest nodig zijn… Dat zou Vlamertinge kunnen zijn, maar dat staat niet vast.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier