Odille en Wim stappen eigen ‘Driedaagse van de Westhoek’

Wim Deheegher en Odille Wackenier. © KVCL
Redactie KW

Wim Deheegher (45) en Odille Wackenier (12) uit Lo wandelen van 18 tot 20 augustus hun eigen ‘Driedaagse van de Westhoek’. Behalve sportief zijn, willen ze met hun wandelavontuur ook twee goede doelen in Guatemala en India steunen.

Het wandelevenement Vierdaagse van de IJzer dat Defensie elk jaar in augustus organiseert, vindt dit jaar door corona niet plaats. Maar Wim Deheegher (45) en Odille Wackenier (12) uit Lo stippelden zelf een wandeltocht uit, weliswaar geen vier maar drie dagen. “Onze eigen ‘Driedaagse van de Westhoek”, zegt Wim. “Door corona kunnen we toch niet op reis, wandelen is een leuk alternatief.”

Sponsors gezocht

De eerste dag stappen ze van Lo naar Roesbrugge. De tweede dag eindigt in Poperinge en op dag drie gaat het terug richting Lo. “We trekken onder meer door de IJzervallei, langs de schreve en door het Hoppeland”, zeggen Wim en Odille. “We zullen onderweg genieten van de natuur. Overnachten doen we in een tent bij familie of vrienden. In totaal zullen we om en bij de 80 kilometer wandelen.”

Het duo laat zich tijdens hun wandelavontuur ook sponsoren. “We zoeken voor elke kilometer een sponsor, een peter of meter die ons financieel ondersteunt”, zegt Wim Deheegher. “Dat bedrag storten we enerzijds door naar Eric Gruloos voor zijn projecten in Guatemala, een ander deel gaat naar SCAD en de vzw Zoutmijnkinderen in Zuid-India.”

Twee projecten

Eric Gruloos is een moderne missionaris die al 35 jaar werkt en leeft tussen de Maya’s in Guatemala, met respect voor hun cultuur en geloof. SCAD, voluit Social Change And Development, is een ngo die achtergestelde dorpen in Tamil Nadu in India wil ontwikkelen door hun inwoners de opleiding en steun te geven die ze nodig hebben om aan de armoede te ontsnappen. In 1998 was het eerste doel van de vzw het trieste lot verbeteren van de kinderen van de zoutmijnarbeiders. SCAD groeide ondertussen uit tot een invloedrijke organisatie die meer dan 600 dorpen in de regio steunt. “Het zijn twee projecten die we al bezochten en door en door kennen”, zegt Wim. “Twee bezoeken ook die aan de ribben zijn blijven kleven.” (KVCL)

Wie Wim en Odille wil sponsoren, kan dat door een bijdrage te storten op het rekeningnummer BE30 9730 8067 2611 en een berichtje na te laten op de Facebookpagina van Wim.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier