OCMW-personeel drinkt voortaan kraantjeswater

© PM
Redactie KW

In de hoofdzetel van het Brugse OCMW worden deze week de laatste drinkwaterflessen bedeeld bij het personeel. Vanaf nu kun je op elke verdieping je dorst lessen met kraantjeswater. Een bewuste keuze met zowel ecologische als economische voordelen.

Sinds vorige week heeft OCMW Brugge een fikse ommezwaai gemaakt in zijn ‘waterhuishouding’. In de hoofdzetel nabij het Sint-Janshospitaal in Sint-Pieters worden glazen drinkwaterflessen voortaan vervangen door drinkwatertoestellen.

“Flessenwater werd al sinds jaren beschikbaar gesteld voor onze medewerkers”, vertelt voorzitter Pablo Annys, “De voorraad voor de in totaal 600 personeelsleden moest niet alleen gestockeerd worden. Ook het bezorgen en wegbrengen van volle en lege glazen flessen was altijd opnieuw een tijdrovende opdracht. En voor ons logistiek personeel op het vlak van fysieke belasting een ondankbare taak!”

Voortaan vind je op elke verdieping van het gebouw een toestel dat is aangesloten op het drinkwaternetwerk. Je kan er gekoeld water tappen of water op kamertemperatuur met een keuze tussen plat of bruis. “Ook ecologisch is dit een stap in de goede richting”, verduidelijkt Inge de Smet van de dienst Aankoop. “Flessenwater moet worden aangevoerd en de gebruikte flessen worden opnieuw weggebracht én gereinigd voor hergebruik. Daarnaast besparen wij aardig op de kosten. Flessenwater kost zo’n 150 euro per 1.000 liter, terwijl je voor dezelfde hoeveelheid kraantjeswater maar 5 euro betaalt!”

Elk personeelslid kreeg inmiddels een persoonlijke drinkwaterfles, terwijl voor de vergaderruimtes hervulbare glazen kruikjes beschikbaar zijn. “We zitten nog even in een overgangsmoment”, meldt voorzitter Pablo Annys. “Zodra de laatste klassieke flessen zijn afgevoerd, zetten we voor goed de stap naar kraantjeswater!” (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier