Nu toch nieuwe editie van Oudenburg Blokt

In december en januari konden studenten terecht in cc Ipso Facto om hun examens voor te bereiden. Op die manier zal het nu niet kunnen, wel op voldoende afstand van elkaar. © LIN
Redactie KW

Door de coronacrisis zag het er naar uit dat er geen nieuwe editie zou komen van Oudenburg Blokt. “Maar de Nationale Veiligheidsraad gaf groen licht om samen studeren opnieuw mogelijk te maken. Uiteraard mits het naleven van strikte voorwaarden”, zegt schepen van Jeugd Romina Vanhooren.

“We kozen voor de Zilveren of grote zaal van sporthal Ter Beke. Een geschikte locatie die niet alleen centraal gelegen is maar waar de social distancing perfect kan worden nageleefd”, duidt Romina Vanhooren.

Precies een jaar geleden voorzag het Oudenburgse stadsbestuur voor de eerste keer een bloklocatie in de stad. Een succes want dagelijks kwamen tientallen studenten studeren. “Met de eerste edities van Oudenburg Blokt kon ons stadsbestuur het samenhorigheidsgevoel onder de Oudenburgse studenten volop stimuleren. De nood bij veel studenten om ook deze blokperiode gezamenlijk te kunnen studeren was groot“, aldus de schepen van Jeugd.

“Voor deze editie nemen we heel wat maatregelen om Oudenburg Blokt veilig te laten verlopen. We mikken op een 50-tal beschikbare plaatsen waarvoor men dient in te schrijven. Elke student krijgt zo een vaste plaats in de sportzaal. Tevens is er voldoende afstand tussen de studeerplaatsen en zal handgel worden voorzien. We vragen ook dat iedereen een masker draagt tot hij of zij op zijn plaats zit.”

Schepen van Sport en Onderwijs Ulrike Vanhessche: “Onze sporthal wordt voor even omgetoverd tot een studeerparadijs. Door de coronacrisis mag er voorlopig niet binnen worden gesport. De verschillende zalen van de sporthal kregen de voorbije weken een grote onderhoudsbeurt en staan nu leeg. We weten hoe belangrijk het is voor onze studenten om samen te studeren. Daarom kiezen we voorlopig voor de Zilveren zaal als geschikte locatie. Er worden wel matten gelegd om de sportvloer te beschermen. We wensen alle studenten heel veel succes met hun examens!”

Naast de vraag van vele jongeren drong eerder al Jong CD&V, bij name van Lore Appels, Sofie Sanders en Stefanie Van Eeghem, aan om een stille ruimte voor de Oudenburgse studenten te voorzien.

De studenten zijn er mits inschrijving welkom vanaf woensdag 27 mei tot 30 juni. Wie zich wenst in te schrijven, kan dit via www.oudenburg.be/oudenburg-blokt. Studeren kan telkens van 8 tot 20 uur en dit 7 dagen op 7. Ook wifi is op de locatie beschikbaar. Daarnaast gelden volgende maatregelen: wie iets wil eten of drinken, moet uit veiligheidsoverwegingen zijn of haar eigen gerief meenemen; de studeerruimte moet ‘s avonds telkens proper worden achtergelaten; pauzes buiten mogen, maar niet met te veel ineens én op veilige afstand.

Meer informatie bij de jeugddienst 059 56 84 54 of via jeugd@oudenburg.be.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier