Nu al uitkijken naar de winter: Oostende pakt uit met schaatspiste op vijver in Leopoldpark

Redactie KW

Oostende kiest voor een volledig nieuw winterconcept nadat Winterijs op het Wapenplein niet meteen in de smaak viel.

De Oostendenaars smaakten Winterijs op het Wapenplein niet. Te koud, te kil, weinig échte kerstmarktsfeer… Daarom pakt Oostende nu uit met een volledig nieuw winterconcept. In het Leopoldparkt zullen bezoekers kunnen schaatsen op de vijver omgeven door meer dan 50 houten chalets met typische kerstartikelen. Het winterevenement in het park start op 1 december 2017 en loopt tot en met 7 januari 2018.

Vanaf 1 december wordt het park ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer met een spectaculaire ijsschaatspiste op het water. “In België wachten we telkens op dat ene moment van het jaar waarop we de bevroren vijvers en binnenwaters kunnen betreden, maar dankzij de ijsschaatspiste op de vijver in het Leopoldpark kan dat in Oostende 38 dagen lang.”, vertelt burgemeester Johan Vande Lanotte.

Voor de uitwerking van het winterevenement schreef Toerisme Oostende vzw een concessie uit waarbij het voorstel van Event Management Organisation (E.M.O.), de Oostendse organisatie achter onder meer de Gentse Winterfeesten, weerhouden werd. Absolute eyecatcher wordt de ijsschaatspiste op het water. “Hiervoor wordt een constructie gemaakt met pontons zodat de schaatsers het gevoel krijgen dat ze op een bevroren vijver schaatsen”, verduidelijkt Quinten Goekint, zaakvoerder van E.M.O. “De ijspiste zal 1.150 m² schaatsplezier bieden en er is een apart gedeelte voor de allerkleinsten voorzien”, vullen Bart Goekint en Christophe Burrick van E.M.O. aan.

(iGLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier