NSB Keiem herdenkt Wapenstilstand in beperkte groep
NSB Keiem houdt op woensdag 11 november zijn jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Door de huidige coronamaatregelen zal dat echter en petit comité moeten gebeuren. Slechts vier personen mogen de herdenking bijwonen.
Om meer uitstraling te geven op plechtigheden werd door NSB Keiem nieuwe kleding gekocht voor de bestuursleden. Een donkerblauwe blazer en grijze broek met wit hemd en donkerblauwe gestreepte das moet de NSB overal herkenbaar maken. “Het is onze doelstelling om wat gebeurd is tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog historisch correct te blijven doorvertellen, een blijvende boodschap van vrede uit te dragen en jongeren hierbij te betrekken, zodat dit nooit meer gebeurt”, vertelt Jef Boone.
“2020 is voor iedereen een heel speciaal jaar. Opvallend is dat niet alleen wij de coronacrisis vergelijken met oorlog. In de hele wereld wordt corona met strijd en oorlog vergeleken. Wij hopen in elk geval dat we weer snel van onze vrijheden kunnen genieten. In ieder geval blijven wij als NSB Keiem het oorlogsgebeuren, en het vele leed dat er is geleden, herdenken en eren. Maar ook gaan onze gedachten uit naar de mensen die ons door deze crisis aan het leiden zijn. Ook zij verdienen alle lof en eer.”
Vier personen aanwezig
Door de coronamaatregelen zal de 11-novemberherdenking er dit jaar compleet anders uitzien. “Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, doen we de volledige activiteit buiten. Er zullen ook slechts vier personen aanwezig zijn.” Het programma start om 10.30 uur met bezinning en bloemenhulde aan het burgermonument op het marktplein en een toespraak door de vertegenwoordiger van het stadsbestuur. De bloemenhulde en bezinning aan het militair kerkhof gaat door om 11.15 uur met daarna om 11.30 uur bezinning en bloemenhulde aan de treurende moeder. Tijdens de volledige herdenking wordt een mondmasker gedragen en ook afstand houden is verplicht. NSB Keiem telt momenteel een honderdtal leden. “Wij doen niet aan actieve ledenwerving. Mensen worden lid door ons aan te spreken. Het lidgeld bedraagt 10 euro per jaar.” (ACK)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier