Nog tot minstens begin april verkeersellende op De Ginste

Door de aanleg van nieuwe brede grachten langs de Grotstraat en Vijf Eikenstraat zijn overstroming niet meer mogelijk. © foto CLY
Redactie KW

Niettegenstaande een goede communicatie vooraf met de bewoners van De Ginste is er toch veel ongenoegen over de hinder die de werken met zich meebrengen.

De grote afkoppeling door Aquafin heeft er niet alleen voor gezorgd dat het wegdek van een deel van de Grot- en Boomgaardstraat, maar ook van het kerkplein er slecht aan toe is en dat wie in het centrum woont geen enkele uitweg meer ziet. Schepen van Openbare Werken Olivier De Marez zegt dat de werken op schema zitten, maar dat het slechte weer roet in het eten gooit met nu al meer dan elf dagen weerverlet.

Brede grachten

“Het is zeker niet zo dat er niet verder gewerkt wordt, maar in de winter is het niet evident om elke werkdag buiten te kunnen komen. De werken waren gepland in fases, maar door het slechte weer werd wat geschoven in de werken. Zo waren we niet in de mogelijkheid om de asfaltonderlaag in de Grotstraat en Boomgaardstraat te gieten voor Nieuwjaar, zoals dat gepland was. Die komt er pas van zodra het weer dat toelaat.”

“Intussen is het wel zo dat alle grachten in de vijf bijstraten van de Vijf Eikenstraat voorzien zijn van grachtelementen, zodat een vlotte afvloeiing gegarandeerd is. In die bijstraten moeten nu wel nog de huisaansluitingen gebeuren. Ook langs de Grotstraat zijn er vernieuwde brede grachten aangelegd met tussenschotten, zodat het overtollige regenwater maar heel langzaam afvloeit naar de Mandel. Eenmaal de werken in het centrum voltooid zijn, zijn overstromingen zoals in het verleden niet meer mogelijk.”

“Van zodra het nieuwe wegdek in de Grotstraat er is, wordt onmiddellijk verder gegaan met de beklinkering van het kerkplein en worden ook de voetpaden nieuw betegeld. Ik voorzie het einde van de werkzaamheden op De Ginste tegen begin april.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier