Noël en Marie Joseph zijn 50 jaar getrouwd in Pittem

Marie Joseph en Noël werd gehuldigd voor hun gouden huwelijksjubileum. (foto Nele) © (foto Nele)
Redactie KW

Noël Termote en Marie Joseph Verbeure vierden zopas hun 50ste huwelijksverjaardag. Het koppel werd feestelijk ontvangen op het gemeentehuis. Daarna werd het feest verdergezet in De Couter.

Noël (76) Termote is afkomstig van Ardooie. “Ik ging er naar de Wezeschool en toen ik wat ouder was, volgde ik les aan de Kriekeschool in Pittem. Ik sloot mijn schoolperiode af in de vakschool in Tielt waar ik elektriciteit volgde. Na mijn studies en het behalen van mijn diploma ging ik aan de slag bij de autobusfabriek Jonckheere in Beveren. Ik werkte er bij de onderhoudsdienst.”

Marie Joseph (71) Verbeure werd geboren in Wakken. Ze woonde er tot haar zes jaar. “Mijn mama is gestorven toen ik slechts twee jaar oud was. Ik heb haar dan ook niet zo goed gekend. Door die triestige gebeurtenis nam mijn vader het besluit om te verhuizen en kwamen we in Pittem wonen. Ik volgde er het lager onderwijs en leerde naaien in de naaischool. Op mijn 14de ging ik aan de slag bij de textielfirma Dantex in Egem. Toen ik gehuwd was, kreeg ik een andere job aangeboden en werkte ik in een textielfabriek in Roeselare.”

Noël en Marie Joseph trouwden op 19 december 1969. Ze woonden eerst enkele jaren in Roeselare en kwamen tenslotte in Pittem wonen langs de Cassanderusstraat. Hun gezin werd uitgebreid met één dochter en twee zonen. Intussen zijn ze fiere grootouders van één kleinkind.

“Nu wij met pensioen zijn, vervelen wij ons geen minuut”, weet Marie Joseph. “Wij komen graag onder de mensen en zijn ook sociaal aangelegd. Ik ben vrijwilligster bij het woonzorgcentrum in Pittem. Ik breng de bewoners vrijblijvend een bezoekje, ga af en toe mee wandelen tijdens de groepsuitstap en begeleid mensen waar nodig. Ik ben verder ook actief bij Okra. Zo help ik maandelijks mee in de cafetaria tijdens de kaartnamiddag. Samen met Noël steek ik jaarlijks ook een handje toe bij de Dorfmusikanten. Tijdens het optreden is Noël druk bezig in de cafetaria terwijl je mij kunt vinden aan de inkom”, besluit Marie Joseph Verbeure. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier