Nieuwpoortse sportvelden en skatepark weer open met maatregelen

In Nieuwpoort kan weer gesport worden op de gemeentelijke sportvelden. © foto DV
Redactie KW

Sportverenigingen mogen de sportvelden in het Nieuwpoortse Sportpark vanaf deze week weer in gebruik nemen. Particulieren moeten nog even wachten. Ook het skatepark werd opnieuw geopend.

De heropening van alle stadsfaciliteiten verloopt in fases om iedereens persoonlijke veiligheid te garanderen. Vanaf deze week vielen de sportterreinen en het skatepark in de Dudenhofenlaan te beurt. Onder het toeziend oog van de medewerkers van de Jeugd- en Sportdiensten kunnen sportverenigingen mits het naleven van de maatregelen weer de sportvelden betreden.

“Sportbeoefening in georganiseerd verband bevordert het sociaal contact tussen de mensen. In deze tijden is dat aspect extreem belangrijk”, reageert schepen van Sport Bert Gunst (CD&V). “Na weken van isolement snakken de meeste mensen ernaar om opnieuw samen dingen te doen. En wat is nu beter dan sporten? Uiteraard moet dit wel op een veilige en verantwoorde manier gebeuren.”

Social distancing

Sportverenigingen moeten op voorhand hun trainingsuren aanvragen aan de Stedelijke Sportdienst via sport@nieuwpoort.be. Social distancing op anderhalve meter blijft de boodschap en er worden niet meer dan twee sportclubs tegelijk toegelaten in het Sportpark.

Bovendien zijn de trainingen gelimiteerd tot twintig personen en moeten die steeds gebeuren onder het toezicht van een trainer of begeleider. Iedereen die het Sportpark betreedt moet zijn handen ontsmetten. Particulieren mogen het sportpark echter nog niet betreden.

Skatepark geopend

Het skatepark wordt eveneens weer geopend van 13 tot 17 uur. Op zon- en feestdagen blijft het park vooreerst nog gesloten. Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) zag erop toe dat er hiervoor regels werden opgesteld. Zo mogen er maar maximaal twintig skaters tegelijk het skatepark in en moet er ook aan social distancing worden gedaan.

“Wie langskomt, meldt zich bij de toezichthoudende medewerker van de Jeugddienst”, verduidelijkt burgemeester Vanden Broucke. “We trachten de jongeren zo goed mogelijk te sensibiliseren en hen te wijzen op het belang van het naleven van de regels.”

Verdere updates over de heropening van de stadsfaciliteiten zijn te vinden via de sociale mediakanalen en de stedelijke website. Ook de infolijn blijft beschikbaar op tel.: 058 22 44 05 of via infocorona@nieuwpoort.be.

(DV/ foto DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier