Nieuwe woonontwikkeling De Schiethoek in Poelkapelle van start

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

WVI, De Mandel, Ons Onderdak en het lokaal bestuur Langemark-Poelkapelle slaan de handen in elkaar om een nieuw woonproject te realiseren aan de Schiethoek in Poelkapelle. In totaal komen er 46 nieuwe woningen. Op 22 juni gaan de infrastructuurwerken van start.

Op de site van De Schiethoek tussen de Langemarkstraat, de Brugseweg en de Oude Bosweg in Poelkapellezal bouwmaatschappij De Mandel in een eerste fase 23 huurwoningen en 9 koopwoningen bouwen. In een tweede bouwfase komen daar nog eens 14 huurwoningen bij. De Mandel stelde Architectenbureau Projekt-Team bvba uit Roeselare aan voor de bouw van de sociale woningen. De architect tekende een ontwerp met een mix van verschillende woontypes gaande van compacte woningen met twee slaapkamers over woningen voor grote gezinnen van zeven personen tot woningen aangepast voor mindervaliden.

Gemengde wooninvulling

De West-Vlaamse Intercommunale heeft 32 kavels in dit project. Daarvan zijn er 28 bestemd voor koppelwoningen, 3 voor vrijstaande woningen en 1 voor een gesloten bebouwing. Zij worden te koop aangeboden van zodra de infrastructuurwerken gerealiseerd zijn. In een latere fase zal ook de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak een 12-tal koopwoningen realiseren. “De mix van sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en kavels zorgt voor een gemengde wooninvulling”, klinkt het. “Bij opmaak van het inrichtingsplan werd veel aandacht besteed aan een duurzame woonontwikkeling, waarbij groen, mobiliteit en waterhuishouding bijzondere aandacht krijgen. De ontsluiting voor autoverkeer wordt voorzien langs de Langemarkstraat. Voor fietsers en voetgangers wordt ook een doorsteek gemaakt naar de Oude Bosweg en de Brugseweg.”

Start op 22 juni

De ontwikkeling van deze site is al enkele jaren in opmaak, maar wordt dus nu in uitvoering gebracht. Voor de aanleg van de infrastructuur wordt gewerkt met subsidiëring door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en werd studiebureau Haegebaert nv aangesteld als ontwerper. Op 22 juni starten de infrastructuurwerken. (TOGH)

Nieuwe woonontwikkeling De Schiethoek in Poelkapelle van start

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier