Nieuwe wijn- en pianobar L’Uva

Karel Hessels brengt een stukje Italië naar Sint-Andries. Hier met zakenpartner Kathleen Maes. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Vlakbij ‘de platse’ op Sint-Andries opende horecaondernemer Karel Hessels samen met zijn zakenpartner Kathleen Maes de Italiaanse piano- en wijnbar L’Uva de deuren. De zaak is gelegen achter pizzeria Carlito’s en is ook toegankelijk vanuit het pizzarestaurant.

Als uitbater van Pergola, Charlie Rockets in de pizza restaurant Carlito’s in Brugge en Sint-Andries is Karel Hessels geen onbekende in de Brugse horeca. Hij opent nu, samen met zijn zakenpartner Kathleen Maes, waarmee hij al samen Carlito’s in Sint-Andries runt, een nieuwe zaak: piano- en wijnbar L’Uva. De naam is het Italiaans voor ‘druif’.

“Waarom we met deze zaak begonnen zijn? Het is zo dat we hier in dit pand met nog heel wat ongebruikte en dus onrendabele ruimte zaten. De ruimte die we nu hebben verbouwd tot deze nieuwe zaak was voorheen een soort stokagerumite”, legt Kathleen Maes uit. “Bovendien ben ik gepassioneerd door Italië.”

Pianist

“We bieden een divers assortiment aan producten uit Italië. Specifiek voor wat de dranken betreft hebben we een erg ruime wijnkaart, maar ook een grote keuze aan Italiaanse aperitieven, zoals gin, vermouth, americano,… We bieden zelfs ook Italiaanse bieren aan”, vult vennoot Karel Hessels aan. “Het is onze bedoeling om het restaurant wat gescheiden te houden van deze nieuwe bar, waar het vooral draait om dranken en kleinere hapjes. Een pizza in stukjes om te delen is wel mogelijk uiteraard.” In de fraai ingerichte bar springt ook de piano in het oog. Karel en Kathleen hebben dan ook de bedoeling om regelmatig een pianist uit te nodigen. “Naast de bar bevindt zich ook een polyvalente ruimte die we ter beschikking stellen voor bijvoorbeeld rouwmaaltijden maar ook verjaardagen of bedrijfsfeestjes”, stelt Kathleen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier