Nieuwe ploeg bij Markant heeft heel wat nieuws in petto

Het bestuur met v.l.n.r. Hanna Eggermont, Annelies Deltour, Hilde Delvoye, Barbara Basyn en Annelies Cosaert. (GF)
Redactie KW

Markant Bellegem-Rollegem gaat op 5 oktober van start met een soirée Parisienne én met een nieuwe bestuursploeg. “We zitten in een groeifase, maar we geloven erin”, luidt het.

“De plaatselijke afdeling van Markant moet al tientallen jaren bestaan”, vermoeden de dames van de nieuwe bestuursploeg. “Wij kwamen er vorig jaar bij om samen met de ervaren ploeg van iets minder jonge mensen de vereniging een boost te geven. Dit jaar nemen we het roer volledig over.”

Het nieuwe bestuur bestaat uit Hilde Delvoye, Annelies Cosaert, Annelies Deltour, Barbara Basyn en Hanna Eggermont. De dames boksten een volledig nieuw programma in elkaar. Ze starten met een ‘Soirée Parisienne’, waar de dresscode de Franse driekleur is. “Iedereen heeft wel iets van kledij of accessoires in die kleuren”, luidt het.

Chansons met So-Fiësta

Het programma zal er voorgesteld worden op een boekenlegger. “We willen niet saai doen door het hele programma voor te lezen. Het wordt vooral een leuke avond met toffe dingen die we nog liever geheim houden. We verklappen wel al dat we het gevoel van een Parijs’ marktje willen oproepen!” Dj So-Fiësta, Sofie Holvoet, zal zorgen voor de Franse chansons. “Zij verzorgde vorig jaar al een fuif, waar we met veertig vrouwen enthousiast stonden te dansen.”

Vorig werkjaar stonden nog enkele activiteiten van vroeger op het programma. “Dit werd al aangevuld met enkele nieuwigheden. Nu vervangen we een etentje met Nieuwjaar door een bubbletasting en komt er ook eens een après-skiparty. We organiseren onze maandelijkse activiteiten nu ook ‘s avonds. Dan kan iedereen er naar toe komen. De eerste activiteit wordt zowel voor leden als niet-leden aan dezelfde prijs aangeboden.”

“Om onze avonden mee te volgen, is het niet verplicht om je lid te maken. We willen dat iedereen zich welkom voelt bij Markant. We willen toegankelijk zijn zonder dat vrouwen van verschillende leeftijden een drempel moeten voelen. Vrouwen moeten Markant ervaren als een plaats om met eventueel nieuwe vriendinnen leuke momenten te beleven en dingen te doen waarover je wel eens praat maar dat er nooit van komt. Wij kunnen ervoor zorgen dat het er wel van komt”, aldus de pittige dames.

Zumba-avonden

Het bestuur wil een brede waaier van ontspannende, creatieve en sportieve activiteiten voor vrouwen aanbieden. “We willen er zeker elk jaar ook een sportief luik in steken. Als sport kiezen we dit jaar voor een reeks van vier zumba-avonden, maar volgend jaar wordt het weer iets anders. We zoeken altijd voor vernieuwende activiteiten die een breed publiek aanspreken zoals creatief pakjes maken of een theeworkshop. Een EHBO-avond zorgt dan voor iets leerrijks”, besluiten de dames.

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier