Nieuwe lokalen voor tekenacademie in Hooglede geopend

De nieuwe ruimte was versierd met heel wat werkjes van de leerlingen. Zij zullen zich hier helemaal kunnen uitleven. (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

De plechtige opening van de nieuwe SASK-lokalen in de Hogestraat kon op heel wat publieke belangstelling rekenen. De verbouwingswerken voor de Tekenacademie kostten in totaal zo’n 155.000 euro.

Het gemeentebestuur kocht in 2015 het gelijkvloers en de eerste verdieping van het pand dat pal achter de al bestaande kunstacademie ligt. De kostprijs bedroeg toen 180.000 euro. In de gang werd een ingang gemaakt tussen de initiële kunstacademie en de nieuwe ruimte. Er werden afscheidingen gemaakt tussen de diverse lokalen en er kwam ook een verplaatsbare wand. Heel wat van deze zaken werden verwezenlijkt door de technische dienst van de gemeente zelf.

Iedereen in zelfde gebouw

“Deze investering komt niet alleen de leerlingen van SASK ten goede,” aldus schepen van Onderwijs en Kunstonderwijs Dimitri Carpentier (Allen 8830). “In de verste ruimte is er immers veel plaats voorzien voor de afdeling Woord van deze kunstacademie. Tot en met huidig schooljaar hadden we in dit gebouw voor de leerlingen Woord enkel plaats in de toneelzolder. Hierdoor moesten we al vele jaren uitwijken naar andere locaties, wat best wat praktische problemen met zich meebracht. Door deze keuze kan iedereen van Woord terecht in één en hetzelfde gebouw.”

Er is ook veel plaats voorzien voor de afdeling Woord

De nieuwe ruimte was voor deze gelegenheid volledig versierd met tal van werkjes van de leerlingen van de verschillende klassen. Ook heel wat leerlingen kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen naar de ruimtes die ze binnenkort zelf kunnen betrekken. “De kinderen van de lagere school gaan hier met allerlei materialen aan de slag en er wordt verder gebouwd op de natuurlijke creativiteit en fantasie van elk kind. Zo kan elk kind op zijn of haar niveau en onder begeleiding van onze professionele leerkrachten een artistieke kunstzinnigheid en vaardigheid ontwikkelen”, aldus Carpentier.

Diezelfde leerkrachten zijn vooral blij dat de overgangsperiode is afgelopen. Voor hen was het niet evident werken met al die werkzaamheden en ze zijn blij dat het plaatsgebrek structureel werd opgelost.

Feestelijke afsluit

Op dinsdag 25 juni vindt de feestelijke afsluit van het academiejaar plaats in De Gulden Zonne. De kunstacademie Hooglede-Gits plant om 18.30 uur een programma met muziek en woord van de afstuderende leerlingen van de graad 2.4. Dan volgt een algemene programmatie die afgesloten wordt met een receptie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier