Nieuwe locatie van oerei in Palingbeek ingehuldigd

Redactie KW

Woensdag openden de provincie West-Vlaanderen en kunstenaar Koen Vanmechelen de permanente landartinstallatie ‘ComingWorldRememberMe’ (CWRM) in provinciedomein De Palingbeek.

Hiermee zet de Provincie het verhaal voort van de tijdelijke en gelijknamige installatie die in 2018 in De Palingbeek te zien was. Binnen CWRM werd toen de expo ‘600.000 beeldjes – 600.000 namen’ uitgewerkt, een verwijzing naar het aantal slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem. Met deze nieuwe installatie willen de Provincie en Koen Vanmechelen de slachtoffers een definitieve plaats geven in onze geschiedenis, ons heden en onze toekomst.

Nieuwe locatie van oerei in Palingbeek ingehuldigd

Het grote oerei, dat vorig jaar tijdelijk in het midden van de installatie stond in de zone van het niemandsland, staat opnieuw centraal. Uit het oerei rollen de beeldjes, op een organische manier, bijna als tijdens een geboorte. Het geheel vormt de wereldkaart waarbij alle continenten met elkaar verbonden worden. De beeldjes zelf vormen de sokkel. Ze ondersteunen elkaar, staan op elkaars schouders, de groten schragen de kleintjes.

De nieuwe installatie bevindt zich in een groene zone, gelegen langs de oprit naar de parking in de Palingbeekstraat. Het niemandsland waar de installatie vorig jaar stond, is bestemd als natuurgebied. Het grote oerei kon niet permanent op deze locatie blijven staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier