Nieuwe gezinszoektocht in Marke: ‘Op avontuur met Blob in het Preshoekbos’

© ED
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

De provincie West-Vlaanderen, Stadlandschap Leie en Schelde, Westtoer, Toerisme Leiestreek, Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid en stad Kortrijk werkten samen aan een gezinszoektocht in het Preshoekbos.

De zoektocht richt zich tot gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar. Je gaat van het oc, langs de Markebeek, het Preshoekbos en Hoeve Nuytten (de vroegere kinderboerderij Van Clé) op avontuur met Blob en zijn vriendje Zorro voor een korte luswandeling van 3,3 km met uitdagende natuuropdrachten en spelletjes. De opdrachten zijn uitgewerkt in de speelse folder ‘Op avontuur met Blob in en rond het Preshoekbos’.

De folders kan je downloaden op www.toerisme-leiestreek.be of www.stadlandschapleieschelde.be/blob of afhalen bij Toerisme Kortrijk of oc Marke en in het PRNC De Gavers in Harelbeke. Dit is gratis. Als je ze bestelt op www.shop.westtoer.be of www.webshop.west-vlaanderen.be betaal je een kleine vergoeding.

Blob

Er waren al eerder uitgaven om met Blob op avontuur te gaan. Dat kon al in Zwevegem, provinciedomein Bergelen in Gullegem, Lendelede, Kuurne, Tiegem, Waregem en provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem.

Nu kan je dus ook op avontuur in het Preshoekbos dat de laatste jaren enorm aan natuurwaarde won en waar Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, stad Kortrijk en stad Menen al heel wat investeerden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier