Nieuwe citycoach Wout Taghon moet commerciële bakens verzetten in Waregem

Schepen van Lokale Economie en Voorzitter Wagso Kristof Chanterie, Sven Goethals (Wagso), Hans Maddelein (Waregem Winkelstad), de nieuwe City Coach Wout Taghon en Bart Verschelde (Wagso) in het Pand dat medio 2020 een complete make-over en grondige vernieuwing krijgt. © DJW
Redactie KW

In opvolging van Adeline Bekaert stelde het Waregems autonoom gemeentebedrijf Wagso Wout Taghon (23) uit Desselgem aan als nieuwe citycoach. Hij zal met onder andere middenstandsorganisatie Waregem Winkelstad de commerciële bakens moet uitzetten om de lokale economie en de versterking van het stadscentrum plus de dorpskernen in de deelgemeenten Desselgem, Sint-Eloois-Vijve en Beveren-Leie een boost te geven.

De aanwerving van de nieuwe (stads)ambtenaar gebeurde via examens. Wout Taghon, afgestudeerd Vives Kortrijk richting management, kwam daaruit als de beste van het lot en is sinds maandag 14 oktober in dienst. In tegenstelling tot Adeline Bekaert gaat het voor hem over een voltijdse, door de stad via Wagso betaalde job, terwijl het voor Adeline een halftijdse opdracht op zelfstandige basis was.

Wout Taghon zal onder andere het commercieel strategisch plan van de stad verder moeten realiseren met de bedoeling meer commerciële en promotiegerichte activiteiten te ontwikkelen. Zo zal hij bijvoorbeeld moeten meedenken over de organisatie van de jaarlijkse Pandjes en Batjes, de Jaarmarkt, de Braderie, de eindejaarsperiode waarbij ook nieuwe initiatieven worden uitgewerkt. “Ik voel er mij klaar voor. En ik ben gedreven om deze nieuwe job meer dan honderd procent in te vullen”, motiveerde Wout Taghon zich tijdens zijn voorstelling. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier